Endnu en nytårskoncert i Kapernaumskirken

Næste organist, som springer ind på orgelbænken og spiller nytårskoncert i Kapernaumskirken, Frederikssundsvej 45, er domorganist Kristian Krogsøe, fra Aarhus Domkirke.. Koncerten finder sted på torsdag den 10. januar kl. 17.

       Kristian Krogsøe

(Foto er taget fra kapernaumskirkens hjemmeside)

På programmet står danse satser fra renæssancekomponisten Michael Praetorius’ samling ”Terpsichore”, opkaldt efter dansens muse, ligesom også danse fra mere eksotiske himmelstrøg finder vej til orglet. Den franske komponist Johan Alain, som levede i begyndelsen af det 20. århundrede, var nemlig inspireret af nordafrikansk og østerlandsk musik, i hvilken forbindelse man kan lægge øre til hans to danse til hinduguden Agni Yavishta. Endelig spilles også sydamerikanske rytmer i form af den humoristiske østrigske orgelkomponist Peter Planyaskys Toccata alla Rumba. Alt i alt nye friske nytårstoner for orglet, som nok skulle kunne give et frisk pust op og ned ad Frederikssundsvej.

Kristian Krogsøe blev ansat som domorganist ved Aarhus Domkirke i en alder af 24. Sideløbende underviser han i solistisk orgelspil ved Det Jyske Musikkonservatorium. Siden sin debut i Berliner Dom har Kristian Krogsøe givet koncerter med et bredt repertoire i Danmark såvel som i udlandet. Kristian Krogsøe har udgivet cd’er med samlede orgelværker og Requiem af Duruflé og med tysk romantisk musik inspireret af J. S. Bach – “A Tribute to J. S. Bach”, Som solist med orkester har han medvirket i Berliner Staatsopers opsætning af Busonis opera Doktor Faust dirigeret af Daniel Barenboim og ved flere lejligheder med Aarhus Symfoniorkester.

 

Der er gratis adgang til koncerten, som varer 45 minutter, og bagefter inviterer kirken på en forfriskning

.

Sidste nytårskoncert:

Torsdag den 17. januar kl. 17 med Domorganist Randi Mortensen, Odense Domkirke