Et chok til hele Brønshøj i påsken - Karsten Woll er død

Ligesom man skulle belave sig på en glad og hyggelig påske, indløb den forfærdelige meddelelse, at tidligere provst i Brønshøj, Karsten Arboe Woll døde Langfredag morgen bare 74 år gammel. Et ufatteligt chok for alle, der kendte dette dejlige menneske.

 

En glad Karsten Woll som vi kendte ham

Karsten Woll kom til Brønshøj i 1981 som præst ved Brønshøj Kirke, og der bestred han med stor kærlighed og entusiasme sin post indtil 2013, hvor han gik på pension. I den periode blev han virkelig et menneske, alle simpelthen kom til at holde af.

Netavisens redaktør var med til at tage imod den unge præst i 1981, og det udviklede sig til et langt og varmt venskab. Karsten Woll var jo en fremragende musiker og beherskede flyglet eller klaveret helt suverænt.

Karsten Woll var også i det lokale pladestudie ARK, hvor han gav bidrag til flere indspilninger. Her ses han med studiets indehaver Kristian Dalsgaard.

Så der var mere end blot lokale emner at tale om. Og mange forskellige havde stor glæde af præstens evner. Ved utallige arrangementer var han ikke bleg for at gå op og spille for. Lun som han også var, lavede han et lille orkester – Provstens Jazzkapel – som blandt andet spillede, når der var fest i præstegårdshaven.

Gennem næsten hele sin periode i bydelen, var Karsten Woll med i Brønshøj Rotary klub, hvor han også i en periode var præsident.

– Karsten blev medlem af Brønshøj Rotary Klub den 24. september 1981, fortæller Jens van der Watt til netavisen. – Han var præsident i rotaryåret 1994-95 og har bestridt et utal af stillinger i klubben gennem de mange års medlemskab.

Karsten har ydet en uvurderlig indsats for klubben med bl.a. sin musikalitet, hvor han til næste samtlige møder stod for musikken til vores sang, ligesom han arrangerede en masse sangaftner, hvor klubben nød hans store musikalske viden.

For sin store indsat er han gennem årene blevet tildelt en Paul Harris Fellow medalje og opnåede i alt en PHF med 2 safirer.

Han vil blive savnet og umulig at erstatte, slutter Jens van der Watt.

Vi kunne frembringe mange dejlige minder om den afholdte tidligere præst/provst, og det kan da være, vi på et senere tidspunkt bringer en længere historie om personen, det ganske enkelt tog lokalområdet med storm.

Æret være Karsten Arboe Wolls minde.

Flemming Antony

netavisen lørdag den 16. april 22 kl. 13.55