Få fikset tøjet i Repair Café Brønshøj

Hvert år laves der 62 millioner ton tøj på verdensplan og tøjindustrien er en af de mest forurenende i verden. Et godt husmoderråd: få fikset det gamle tøj i stedet for at købe nyt.  Netop det kan man hos de frivillige i Repair Café Brønshøj mandag d. 22. maj kl. 16-19 i Pilegården.

Ifølge Faktalink står produktionen af tøj står for over 10 procent af verdens samlede udledning af CO2, hvilket er mere CO2 end fly og shipping tilsammen. Gennemsnitsdanskeren køber 10,9 kg tøj om året, og over halvdelen af det tøj, vi ikke længere bruger, havner endda i skraldespanden.

Der er meget man kan gøre for at rette op på det i industrien. Man kan gøre tøjet mere holdbart, bruge materialerne klogere, finde nye metoder til indfarvning og bruge mere bæredygtige materialer. Som forbruger kan man også gøre en hel del. Recirkulere sit tøj, dyrke genbrugsmoden og være bevidst om sit forbrug. Og så er der det gode gamle husmoderråd, som går på at reparere sit tøj og ikke kassere det for hurtigt. Det vil Repair Café Brønshøj gerne slå et slag for.

Normalt er  det elektronik, som et stærkt hold fiksere sidder klar til at se på, og det gør de også denne mandag. Men desuden stiller de frivillige altså også deres kyndige hænder til rådighed for reparation af strikketrøjer og tøj. Man skal bare kigge forbi med hullet i yndlingssweateren eller yndlingsbukserne og få forlænget levetiden på dem.

Der er normalt Repair Café i Pilegården hver sidste mandag i måneden, men i maj sidder de frivillige fiksere klar mandag den 22. maj kl. 16-19 på grund af Pinsen. Her er det sidste chance for at få fikset sine defekte sager inden der er sommerferie. Herefter vender Repair Café Brønshøj først tilbage i august.