Fællesklang i vandtårnet torsdag aften

På torsdag den 28. april kl. 19 kan man opleve et både stille, undersøgende og inddragende ensemble i Brønshøj Vandtårn.

Tanja Sclander

Ensemblet består af de tre cellister Niels Bo Davidsen, Soma Allpass og Oda Dyrness samt Tanja Schlander (ambiance/vocal). Sammen genskaber de Sclanders 20 år gamle værk, Den Unge Werther 2000.

Som lydkunstner interesserer sig Tanja Sclander for klang og pauser; pauser til at bearbejde klangen og pauser til at opfatte lydobjekter. Denne aften er det fællesklangen, der er i fokus og instrumenterne er stemt ned til at resonere med jordens elektromagnetiske puls (EMP) for at skabe et abstrakt men ligevægtigt og healende rum, hvor jordforbindelsen gerne skulle opstå let og naturligt.

De optrædendes individuelle udfoldelse formindskes, og det der fylder for meget bliver skåret fra. Der bliver skrællet helt ind til benet af de optrædendes personlige input til lydbilledet.

Der venter publikum en oplevelse af at stå ansigt til ansigt både med sig selv, med musikken, med jorden selv og universet og sågar måske den syvende himmel. Enkelt, simpelt og usminket.

Arrangementet er en del af en koncertrække støttet af Brønshøj-Husum Lokaludvalg. Entré: 40 kr. (i døren).