Flemming Arleth var en dygtig lokal underholder

På Brønshøj Kirkegård finder vi også denne gravsten på Flemming Arleths sidste hvilested. Her var tale om en festlig, jovial og frem for alt dygtig underholder i ordets bogstaveligste forstand – og ikke at forglemme en dygtig guitarist. Netavisens redaktør lærte Flemming at kende under en talentkonkurrence på Bakken i omkring midttresserne. Han blev godt nok kun nummer to, men havde fortjent at vinde.

Ikke lang tid efter fik han sin pladedebut på et af de store selskaber EMI, og det var på engelsk. Maria / Liza hed den.

                                     

Men det var lige på det tidspunkt, hvor danske solister havde det lidt svært på engelsk. Derfor kom det ikke bag på nogen, at Flemming i 1968 kom på Dansktoppen med sin første dansksprogede plade, “Vi har premiere”. Det var på Sonet under Gustav Wincklers vinger.

Det var starten på en ren dansk periode, som strakte sig over mange år. Og da Keld & the Donkeys stod og manglede en guitarist, fik Flemming chancen. Så det betød travlhed med adskillige sangjobs over hele landet, og han gjorde det så godt, at han selv fik lov at synge flere sange fra gruppens repertoire.

Da netavisens redaktør i 1968 startede Dansktoppens fodboldhold, var Flemming naturligvis med.

                                   

På billedet ses bagerst fra venstre Keld Heick – Poul Rudi – Flemming Antony – forrest fra venstre Hugo Hein og Flemming Arleth. Det blev til mange sjove kampe rundt omkring – blandt andet mod Stjerneholdet og Dirch Passer.

Flemming boede på Elmelundevej i stort set hele sit liv. Han var en vaskeægte brønshøjer, og han nød at optræde på hjemmebane ved forskellige lejligheder.

Imidlertid indhentede sygdommen ham for nogle år siden. Men han var sej og kæmpede imod. Den 19. juni sidste år måtte han dog give op. Han døde 74 år gammel. På Brønshøj kirkegård ligger han på dette smukke gravsted.

Netavisen fortsætter sin lille serie om kendte lokale personligheder, som har gravsted på Brønshøj kirkegård.