Mere end 16.000 lovprisninger af det gamle Bellahøj Bad på bare to dage

Vi havde det på fornemmelsen – og det holdt stik. Siden netavisen offentliggjorde artiklen omkring det gamle Bellahøj Bad er over 16.000 tilkendegivelser bare strømmet ind fra nostalgiske læsere, der alle har haft gode minder fra den oase, som ikke er mere. Og det fortsætter i en lind strøm.

Bellahøj friluftsbad blev indviet den 22. maj 1960 og blev lukket 2006/07, da man begyndte opførelsen af det nye svømmestadion. Dette indviede man i 10. august 2009. Her er et af de steder, hvor de små virkelig kunne boltre sig.

Når man læser alle de tilkendegivelser, der er kommet, ja så bekræfter det blot den popularitet, det gamle friluftsbad havde i og omkring Brønshøj. I godt 46 år var det stedet, man strømmede til, når sommeren var over os. Og de som ikke kom på sommerferie udenfor byen, kunne så finde trøst i Bellahøj Badet. Alle der benyttede det, husker uden tvivl også ordene – “alle drenge og piger med gule armbånd bedes forlade badet” – om det var helt ordret husker vi ikke, men det var altid dagens kedelige budskab, når tiden var udløbet. Er der mon nogen der kan huske frøken Storeng, (ved ikke om navnet er stavet korrekt) – en lille kraftig ældre dame, som styrede badet med hård hånd og som rask væk vadede ind i både mændene og kvindernes omklædning i Bellahøjhallen, uanset om de stod helt uden tøj. Det rørte hende ikke. Hun var virkelig et ikon i badets historie.

Netavisens redaktør overværede henrettelsen af den gamle 10-meter vippe. Det tog faktisk sin tid. Seancen startede kl. 10 om formiddagen, og først sent på eftermiddagen, havde man nedlagt den stolte kæmpe. Det skyldtes, at den var fyldt med jernstiver, så det var lidt af en opgave. Dermed røg et af de vartegn, bydelen havde.

Det hele blev foreviget – men trods en længere eftersøgning, er billederne endnu ikke fundet. Lykkes det at finde dem, så bringer vi dem naturligvis.