Før sæsonstarten - IF Stadion er kommet godt fra land !

 

                       

Med små tre uger til første turneringskamp, der er en udekamp imod Næstved/Herlufsholm, er optimismen således brudt ud i fuldt flor i Energicenter Voldparken.

I opstarten har der været fokus på at blive matchet på så højt et niveau som muligt. Særligt Faaborg ØH og Otterup HK, der begge må formodes at skulle kæmpe med om oprykning til landets næstbedste række i den kommende sæson, har været udfordrende modstand, der dog til stor begejstring for hele Brønshøjs håndboldhold har udmøntet sig i, at begge hold har måttet tage et nederlag med sig hjem i bussen til Fyn.

Det er i vidt omfang gået bedre end holdet selv på forhånd havde forventet i opstarten. Forud for sæsonen har der været gang i svingdøren i klubben, der har mistet et par bærende profiler. Ind er dog samtidig kommet unge og sultne spillere, der foreløbig har vist sig mere end modne til at overtage den plads, de tidligere profiler har efterladt. De har øget træningsintensiteten og sat et solidt positivt aftryk på kulturen og den måde, IF Stadion vil og skal præsentere sig selv – på og udenfor banen.

– Det er selvsagt hårdt for alle hold i 2. division at miste spillere som Casper Wager, Kasper Møller og Mathias Qvortrup, der på hver deres måde gjorde en rigtig fin figur på vores hold i sidste sæson, fortæller sportschef Thomas Schou. – Vi har dog oplevet rigtig stor interesse for vores projekt i IF Stadion, og derfor er det glædeligt, at vi har formået at hente gode profiler ind. Det er klart, at det gør noget positivt for spillet og for intensiteten, når vi kan hente spillere fra klubber i 1. division og toppen af 2. division, uddyber sportschefen sin begejstring over at se, at det nye trænerteam har vundet indpas i spillertruppen og virker særdeles harmonisk:

– Tilgangen af Martin Hummelgaard og Jesper Matthiesen har skabt noget rigtig positivt for det her hold. De har set på mandskabet, set kompetencerne og formået at sætte det her rigtig godt sammen. Det virker meget fornuftigt – også ud fra det, der er præsteret i de tre første kampe.

Nye profiler er kommet til

Der var nok mange, der spærrede øjnene op, da IF Stadion i maj kunne præsentere den tidligere Flensburg-Handewitt-spiller, Mikkel Ebeling. En nyhed, der nåede vidt omkring og endda havnede hos TV 2 Sport. Ebeling, der gør sig på venstre fløj, har som en af holdets nye kræfter set et højt og lovende niveau i de første tre opstartskampe:

– Vi kommer med god energi og spiller utrolig hurtigt samt har en god balance på holdet, og der er super god stemning. Derudover har vi en fantastisk defensiv, som gør det meget svært for vores modstandere at knække os. Jeg er fortrøstningsfuld forud for sæsonen og tror på, at vi kan lave resultater, siger fløjprofilen Mikkel Ebeling.

Foruden Mikkel Ebeling har også Christoffer Ryding Dahl, Jens Damgaard, Jónn Rói Tórfinnsson og Mads Lockenwitz sluttet sig til IF Stadion og Energicenter Voldparken.

                     

– Det er tre meget kreative markspillere og en dygtig målmand. Jens Damgaard var en del af en ungdomsårgang i GOG, der vandt alt, hvad de var i nærheden af. Han kommer ind på holdet i IF Stadion med en stor kreativitet og teknik, som man kun ser hos få spillere i 2. division. Christoffer Ryding Dahl har indtaget højre back med en enormt stor energi og et forbilledligt gå-på-mod. Han spiller meget direkte og gør ondt på mange hold, og så kan han både skyde udefra og bryde igennem modstanderens defensiv. Jónn Rói Tórfinnsson viste i sin debut i lørdags, at han er en spiller, man skal holde øje med fremover. Efter fem minutter i hans debut, havde han scoret tre gange. Han er utroligt eksplosiv i kontrafasen, træfsikker fra fløjen og så er han en meget klog forsvarsspiller. Mads Lockenwitz er målmand og kommet til os fra Køge. Han var en stor årsag til, at Køge rykkede op sidste år. Jeg har kun sjældent oplevet en så seriøs spiller som ham. Han træner godt og er en rigtig dygtig keeper. Vi forventer os meget af dem alle, tilføjer Thomas Schou om holdets nye tilgange.

Gammel kending tilbage

Ikke nok med at IF Stadion har kunnet præsentere spillere fra andre konkurrerende klubber på Sjælland. Også Jacob Olesen, der har en fortid i Otterup HK, og som senest fræsede frem og tilbage på halgulvet hos TPI Odense i 3. division, er kommet til. Han har før været i IF Stadion, så det er en spiller, der kender klubben indgående. Også han har i opstarten imponeret trænerstaben.

– Jacob er en dejlig spiller at have tilbage i IF Stadion. Han er en schweizerkniv, der kan spille alle positioner i angrebet, men som også har en stor rolle i forsvaret, hvor vi alle er stærkt imponerede af hans foreløbige bidrag til holdet. Derudover er han en god fyr, der har været en skøn tilføjelse til omklædningsrummet, fortsætter Thomas Schou. – Desværre blev Rasmus Bendtsen ramt af en knæskade i en af de første træninger. Vi kender ikke helt skadens omfang endnu, men håber selvfølgelig det bedste for ham. Anders Nissen forventer vi klar i december. Også han kommer til at kunne rykke holdet i en positiv retning, når han vender tilbage, fortæller sportschef Thomas Schou..

Eksisterende profiler i topform

Selvom udskiftningen i truppen har været til at få øje på, er der stadig eksisterende profiler tilbage. De har gennem flere sæsoner haft en stor indvirkning på holdet, og kan betragtes som kulturbærere. Også det glæder IF Stadions sportschef.

– I sidste sæson var Morten Marvig den bedste målmand i 2. division, men han har – til vores store begejstring – taget endnu et skridt op af niveaustigen i opstarten. Han er virkelig kommet tilbage efter sommerferien i topform. Derudover er han begyndt at tage en mere ledende rolle på holdet, hvilket vi selvsagt glæder os meget over. Desuden har vi to ældre og rutinerede profiler i Simon Lindholdt og Casper Eghøj, der begge er mødt skadefri og topmotiverede ind efter sommerferien. Begge har spillet håndbold på et højt niveau i træningskampene og virker generelt i bedre spilleform end de har været i lang tid.

IF Stadion skal drille de store

Der er åbenlyst to gigantiske favoritter i årets 2. division. Roskilde Håndbold, der er nedrykkere fra 1. division, og TIK Taastrup, der har oprustet massivt på et i forvejen stærkt besat hold, må formodes at have et niveau, der skal være over alle andre i rækken. Det til trods, håber IF Stadion dog at kunne drille rækkens to tunge drenge.

– TIK Taastrup er kæmpe favoritter til førstepladsen i år. De spiller med nogle andre muskler end os andre, og det vil være en kæmpe skuffelse for dem, hvis det ikke bliver i år, det lykkes for dem at rykke op. De er dog tæt forfulgt af Roskilde, der har beholdt på deres gode stamme af spillere fra 1. division. Jeg forventer, at vi kommer til at befinde os bag dem i et felt af de næstbedste. Her tænker jeg på Rødovre, Næstved og et par af ligareserverne. Vi håber naturligvis på at kunne drille Taastrup og Roskilde, men vi er samtidig realistiske omkring, at de er store favoritter i opgørene mod os, slutter Thomas Schou.

Det er den 21. september at IF Stadion indleder sæsonen med en udekamp imod Næstved/Herlufsholm.

Afgange

Kasper Møller (TIK Taastrup)

Mathias Qvortrup (Slagelse HK)

Kasper Thygesen (Furesø Håndbold)

Danny Reinholdt (Hvidovre HK)

Jonathan Ahlefeldt (Stoppet)

Casper Wager (Stoppet)

Anders Larsen (TIK Taastrup, Cheftræner)

Tilgange

Mikkel Ebeling (HØJ Elite)

Mads Lockenwitz (Køge Håndbold)

Jens Damgaard (GOG)

Anders Nissen (Otterup HK)

Christoffer Ryding Dahl (TIK Taastrup)

Jónn Rói Tórfinnsson (Tor Handball)

Jacob Olesen (TPI Odense)

Rasmus Bendtsen (Faaborg ØH)

Jesper Matthiesen (VSH, Cheftræner)

Martin Hummelgaard (Kolding IF, Assistenttræner)