Foredrag: Fra Ildlandet til Ishavet på cykel

Onsdag den 25. maj. kl. 13 kan man høre et inspirerende foredrag om en ekstraordinær rejse på cykel til en sundhedscafé i Kulturhuset Pilegården.

I 2017 stak verdenscyklisterne Marie Stoubæk og Kenneth Bruun Jørgensen afsted på en ekstraordinær lang rejse på cykel. Kæresteparret fra København startede i Ildlandet i Argentina og efter små to års rejse havde de krydset to kontinenter og tilbagelagt 30.000 kilometer, da de nåede frem til Ishavet i det nordlige Canada.

Kigger man forbi sundhedscaféeen i Kulturhuset Pilegården kan man komme med på bagagebæreren og høre om, hvordan det er at leve næsten 2 år på en cykel med kun 20 kilo bagage, et lille tomandstelt og masser af tid til at tænke sig om. Hør hvad de mange kilometer på cyklerne bragte med sig af møder med storslået natur og andre mennesker, og hvor rejsens største kulturchok faktisk kom, da de to ramte USA.

Skulle man selv blive inspireret til få gang i cyklen og begive sig ud på en lidt kortere cykeltur efter foredraget, så findes et cykelfællesskab for seniorer i Brønshøj, som er etableret af Pilegården og DGI Storkøbenhavn og i dag drives af frivillige. Efter foredraget kan man høre om cykelfællesskabets faste ugentlige ture.

Marie Stoubæk er foredragsholder og idrætskonsulent for cykling. Kenneth Bruun Jørgensen er foredragsholder og TV-Instruktør. Det er gratis at deltage.