GrøndalMultiCenter mister sin grønne beplantning til sorg for de mange, som kommer der

     

Kig engang på øverste billede – og lad så blikket falde længere ned i artiklen. Siden 1965 har GrøndalMultiCenter været begunstiget af disse indendørs planter, som har givet en dejlig varm atmosfære og lidt fugleliv. Men de er ved at være fortid. I disse dage er man ved helt at fjerne dem til stor sorg for såvel centrets personale som de utallige gæster, der nyder at komme der.

Årsagen er, at centrets foyer skal have skiftet de gamle murstensgulve ud med helt nye. Gennem de mange år – vi taler om 57 – har stenene forflyttet sig lidt, så der godt kunne være fare for, at man kunne falde. Nu lægges der helt nye fliser, og det bliver uden tvivl flot nok. Men samtidig fjerner man de hyggelige grønne træer, som har gemt de mere kolde betonvægge. Og det giver et helt andet indtryk. Mere koldt og stift.

Det har været et større arbejde med at fjerne planterne og træerne, som efterhånden har vokset sig store og stærke. Besøgende i centret har meget ofte oplevet, at man beskar trækronerne, hvis de blev lidt for store. Så det fungerede fint. Alle var glade for den stemning, der var i foyeren i begge sider.

Men som sagt – det er snart helt fjernet, og nu bliver GrøndalMultiCenter lidt af en steril betonklods at komme ind i. Se blot billedet her under. Sådan bliver det.

               

Unægtelig en stor forskel, og når man tænker på træernes historie, som strækker sig tilbage til åbningen af det gamle Bella Center i 1965, så er det lidt af en gåde, at man ikke kunne bevare dem. Der har såmænd været bedende røster fremme om at lade dem være, men der er skåret igennem koldt og kynisk. Ingen der har truffet den beslutning kan umuligt have haft samme kærlighedsforhold til det gamle center og dets miljø som så mange, mange andre.

            

Der har gennem længere tid været skiltet med gulvprojektet i forhallen, så centrets besøgende kunne være forberedt på forandringerne.

           

           

For alle der altid har elsket GrøndalMultiCenter, må disse billeder stikke i hjertet.

netavisen torsdag den 12. maj kl. 12.30