Håndboldforbundet negligerer fuldstændig alt fra 2. division og nedefter

I Dansk Håndbold Forbund har man kun ligaen og 1. division i tankerne.                                                                                                                                                                                                        DHF´s bestyrelse har foreslået at nedlukke breddeidrætten på et ekstraordinært repræsentantskabsmøde 22. marts. Det vil sige fra 2. division og nedefter. Man bekymrer sig kun om Liga og 1. division og er tilsyneladende ligeglad med andet.

Allan Juhl Jensen ses her med en af IF Stadions sponsorer, Bettina Wuust Lohse, REMA 1000, Brønshøj
– Vi har i IF Stadion stillet ændringsforslag. (Læs nederst i artiklen, red).. og står klar til at genoptage turneringen i weekenden efter en indendørs opstart på 3-4 uger ! Sådan siger IF Stadions formand Allan Juhl Jensen til netavisen. – Men det indebærer, at vor kære statsminister skal åbne efter påske, ellers er det også slut for indeværende sæson, og det vil betyde, at IF Stadion for anden gang i træk står uden mulighed for oprykning til 1. division. Vi har troligt trænet udendørs fysisk 2-3 gange om ugen siden 1. januar. Men hvis det bliver lukket ned igen for andet år i træk, så koster det voldsomt på økonomien i klubben. Og hvordan reagerer sponsorerne, når vi kontakter dem igen? De får jo stort set ikke noget for deres penge.
Læs her IF Stadions ændringsforslag til HRØ, (Håndbold Region Øst).
Til behandling på HRØ´s bestyrelsesmøde onsdag den 10. marts 2021:
På baggrund af DHF´s bestyrelses forslag til repræsentantskabsmødet den 22. marts 2021 omkring nedlukning- / annullering af  breddehåndbolden i indeværende sæson 2020/21 vil IF Stadion gerne komme med vores synspunkter og konkrete forslag.
Vi har i indeværende sæson kun spillet frem til 25. oktober 2020. Det har været frustrerende for alle vores hold med denne lange nedlukning af vores aktiviteter og skabt en stor mistrivsel. Efter en sæson tidligere 2019/20, som også blev lukket ned i marts 2020 uden slutspil, har IF Stadion ofret mange kræfter og brugt megen økonomi på sæsonen 2020/21 både på bredden men specielt på vores top herrehold i 2. og 3. division. Vores store mål har været en oprykning til 1. div., som vi har været tæt på i en del år. Hvis man igen lukker turneringen ned uden at finde en vinder, må man konstatere, at det vil være en sørgelig dag for Dansk Håndbold. Vi vil derfor opfordre til, at man er kreative og forsøger at finde en løsning, så man får en sportslig afvikling af turneringen 2020/21.
IF Stadion har fortsat den fysiske træning udendørs for vores 2. og 3. divisionshold de sidste 2 måneder. Det er sket i grupper a´ 5 personer, da vi hele tiden har troet på en sportslig afvikling af turneringen samt henholdt os til udmeldingen fra HRØ på teams-mødet omkring turneringen den 15. februar 2021. Vi vil derfor opfordre HRØ´s bestyrelse til, at komme med konstruktive ændringsforslag til DHF´s repræsentantskabsmøde den 22. marts 2021.
                                                                 
IF Stadion har med de flotte smittetal og status quo på indlæggelsestal – på trods af begyndende genoplukninger af de mindste børn i skolen og forretninger – et håb om, at den indendørs idræt snart står til at genåbne. Man er i hvert fald begyndt at regne på det. Vi mener absolut, at det skal have en chance.
Vi vil derfor foreslå, at man udskyder den endelige vedtagelse for en nedlukning af bredehåndbolden til efter påske. Man kan vedtage en principbeslutning gående ud på, at bliver den indendørs idræt ikke åbnet efter påske, så nedlukkes turneringen 2020/21. Hvis ikke man ønsker det for hele bredden, så bør man gøre det for 2.-3. division, da de udskrives i DHF regi, så man får en sportslig afgørelse på elitehåndbold med op- og nedrykkere.
For de to divisioner behøver man heller ikke 6 ugers genoptræning som anbefalet af DHF´s turneringsudvalg, men højst 4 uger, da man må forvente, at disse hold har holdt den fysiske træning vedlige de seneste måneder. Endvidere kunne de spille helt frem til 13. juni. Dette forslag ville betyde, at indendørs idræt senest skulle åbne efter påske med 4 ugers genoptræning med første kamp i weekenden 1.-2. maj. Så ville man kunne nå at spille færdig senest 13. juni uden problemer.
En anden ting. Strandhåndbold og græshåndbold må ikke stå i vejen for, at den indendørs turnerings håndbold kan åbne – aldrig !
IF Stadion håber, at HRØ´s bestyrelse vil se positivt på skrivelsen og forslag, og fremsætte dem på DHF´s repræsentantskabsmøde den 22. marts 2021, så afslutningen på den indendørs turnerings håndbold får en chance for en anstændig afslutning.
P.b.v.
Allan J. Jensen formand
IF Stadion