Historien om Genbrugsbutikken Danmission som fylder 200 år

Genbrugsbutikken på Frederikssundsvej i Husum fejrer, at Danmission runder hele 200 år, med gode tilbud til kunderne.

Fra åbningen af Danmissions nye flotte butik i Husum på Frederikssundsvej 350-354

En 200-årsdag er en af de sjældne. Derfor skal den folkekirkelige organisation, Danmissions flotte jubilæum også markeres og fejres i Danmission Genbrug Husum. Butikken giver i den anledning 50% på alle varer onsdag 8. juni, torsdag 9. juni og fredag 10. juni (undtaget muleposer og lys).

– Der vil være pyntet op til jubilæet, og butikken vil bugne af gode genbrugsfund, fortæller Helle Spangerup til netavisen. – Vi glæder os meget til at byde vores kunder indenfor til nogle festlige udsalgsdage. Overskuddet fra vores butik går til Danmissions arbejde ude i verden f.eks. til krigsramte børn i Syrien og forfulgte i Myanmar. Vi er glade for at være en del af en organisation, som har gjort en forskel gennem 200 år.

Intet Danmission – uden frivillige

Overskuddet fra genbrugsbutikken går til Danmissions indsats for at skabe bedre levevilkår, udvikle kirker og passe godt på truede naturressourcer i Asien, Afrika og Mellemøsten.

Det, der begyndte i 1821 som Det Danske Missionsselskab hvor missionærer rejste ud i verden for at forkynde kristendom, udgøres i dag af knap 3000 frivillige, 60 ansatte i Danmark og rundt om i verden samt 67 genbrugsbutikker og et lysstøberi. I dag er der fokus på humanitær hjælp, freds- og dialogarbejde og beskyttelse af naturen – fx truet regnskov i Cambodja.

– Det er kun med de frivilliges store indsats, at Danmission kan eksistere. Derfor glæder vi os også over, at vores butikker alle er med til at fejre jubilæet. Det er første gang, at vi alle holder udsalgsfest på samme tid, siger leder af Danmission Genbrug, Jannie Zillig, og fortsætter:

– Hver og én af vores butikker ser vi som en vigtig lokal Danmission-ambassade, der på fineste vis repræsenterer vores organisation og spiller en vigtig rolle i at udbrede kendskabet til vores arbejde ude i verden. Vi glæder os til at fejre den store dag landet over.

Danmissions butik i Husum bugner med dejlige genbrugsting. Billedet er fra den festlige åbning i april.

Danmarks ældste missionsselskab Danmission har helt præcist eksisteret i 201 år. Jubilæumsfejringen blev aflyst sidste år på grund af Corona. En række lokale arrangementer finder sted rundt om i landet f.eks. i kirker og sognegårde, organisationen er til stede på kirkefestivalen Himmelske Dage i Roskilde med en større jubilæums-program, og partnere og frivillige inviteres til en festlig fejring i Københavns Domkirke 1. juni.

Om Danmission:

Danmission blev stiftet 17. juni 1821 og er Danmarks ældste og største missionsselskab, som tager afsæt i Folkekirken og i dag samarbejder med mange forskellige kirke- og trossamfund.

Man har et årligt budget på omkring 65 millioner kroner. En del af pengene kommer fra indsamlinger og gaver fra private, sogne og kirker, mens en tredjedel af midlerne kommer fra Danmissions 67 genbrugsbutikker. Derudover modtager Danmission støtte fra Danida og forskellige fonde.