Husum Bibliotek fejrer 25-årsjubilæum og inviterer derfor til en eftermiddag med hygge og foredrag! Jubilæet markerer, at man har ligget på den nuværende adresse i nævnte antal år. Før lå biblioteket jo på Frederikssundsvej 322 A, 1. sal – der hvor den gamle lokalavis senere flyttede ind.

Med et års forsinkelse vil man nu fejre bibliotekets dette jubilæum. Det sker ved at invitere til tegnestue for de yngste og med gratis foredrag ved litterat Lars Theil Münster til de lidt ældre.

                     

Eftermiddagens program:

  • Kl. 15.00-17.00: Tegnestue
  • Kl. 16.00-16.10: Velkommen til Husum Biblioteks jubilæum, ved personalet
  • Kl. 16.10-17.15: Foredrag ved Lars Theil Münster: Om det læsende menneske.

Undervejs serveres kaffe og te samt saft til de yngste.

Man håber, mange vil være med til at fejre dagen!

Om Lars Theils Münsters ‘Det læsende menneske’

Forlaget skriver om bogen: Den gode læseoplevelse er en dyrebar erfaring for mange. Vi kan føle, at vi gennem litteraturen bliver klogere på os selv og på verden omkring os. Og vi husker en god bog, længe efter vi har lagt den fra os.

Men hvad er det helt præcis, der sker med os, når vi læser? Hvordan finder teksten vej til vores bevidsthed og danner betydning og billeder inde i vores hoveder? Og hvad får vi som mennesker ud af at læse litteratur? Er det rimeligt at hævde, at læsning af litteratur gør os til mere empatiske og følsomme mennesker? Og hvorfor findes litteratur overhovedet? Hvordan kan det i grunden være, at mennesket til alle tider har gået rundt og opfundet historier og fortalt dem til hinanden?

Med hjælp fra litteraturteori, filosofi, psykologi og evolutionsteori forsøger Det læsende menneske at besvare disse svimlende store spørgsmål og gør os samtidig klogere på, hvor fantastisk et fænomen litteratur i grunden er.

netavisen mandag den 2. maj kl. 11.00