Husum får ikke noget juletræ i år !

For få dage siden var der nøjagtig et halvt år til juleaften. Men hvor mange tænker på det, når vi er midt i den danske sommer ? Alligevel er der folk, som allerede har været i gang længe med hensyn til juleforberedelser af den ene eller anden slags. Et par af dem er Johnnie Jørgensen, Husum Special Optik og Klaus Juhl, Husum Glarmester.

                                                   

                                                       Et af de ældre dejlige minder fra Husum Torv

De to har i efterhånden mange år stået bag juletræet i Husum. Først på selve Husum Torv og de seneste år på hjørnet af Husumvej og Frederikssundsvej. Et kæmpe stykke arbejde, den almindelige borger ikke tænker så meget over. Men nu er det slut. Der bliver intet juletræ i Husum til december.

                                                   

                                                 En af de sidste gange juletræet stod på Husum Torv

– Det ligger med stor beklagelse helt fast, fortæller Johnnie Jørgensen, da netavisen forleden havde en snak med ham – netop omkring juletræet. Netavisen efterlyste på vegne af juletræsfonden tidligere i år nogle nye, friske og lokale folk, som ville overtage tjansen og arbejdet med at sikre juletræets beståen i bydelen. – Men ingen meldte sig, fortsætter Johnnie Jørgensen. – Alligevel søgte vi Brønshøj-Husum Lokaludvalg om det årlige tilskud inden fristen udløb i håbet om en sidste tilmelding. Desværre kunne udvalget ikke give noget tilskud til en fiktiv juletræsfond, hvilket er forståeligt nok. Så løbet er kørt, da pengene nu er uddelt til andre formål. Det er vi naturligvis dybt kede af, men vi har gjort, hvad vi kunne for at redde bydelens juletræ og den tradition, der gennem mange, mange år har været forbundet med højtiden, slutter Johnnie Jørgensen.

                                                   

                                   Og her er det foreløbig sidste juletræ i bydelen efter flytningen fra torvet

En trist melding – men man kan ikke bebrejde hverken Lokaludvalget eller Husum juletræsfond. Når interessen for at bevare juletræet ikke har været større, så måtte det jo ende sådan.