Husum risikerer ikke at få noget juletræ i år !

De to forretningsdrivende, Johnnie Jørgensen, Husum Special Optik og Klaus Juhl, Husum Glarmester,  som troligt år efter år har sørget for at holde den tradition i live er kørt trætte. – Vi orker ikke mere, siger de samstemmende. – Opbakningen er så lille efterhånden, så vi selv spæder til af vore egne penge for at Husum skal få sit juletræ, som det er sket gennem årene.

Og det her er faktisk alvorlig tale. For hvis der ikke melder sig nye og friske kræfter til at føre traditionen videre, så var julen 2022 sidste gang, bydelen havde et juletræ stående.

De to friske “julenisser” har bestridt den vanskelige opgave siden 2008. Indtil da var det to andre lokale ildsjæle, isenkræmmer Skotsman Jensen og Vagn Møllbach, 324 Tøjeksperten som stod for juletræet.

– Det har virkelig været op ad bakke, fortæller Johnnie Jørgensen og Klaus Juhl til netavisen. – Den årlige indsamling til juletræet er blevet sværere og sværere og mere og mere tidskrævende. Flertallet af de lokale butikker er simpelthen stået af, hvilket der selvfølgelig kan være så mange grunde til. Men vi orker i hvert fald ikke mere, og derfor har vi ønsket gennem netavisen at bringe budskabet videre til bydelen. Hvis der er nogle friske ildsjæle, som er klar til at tage over, så skal vi nok stå klar med vejledning og gode råd. Det at starte juletræet op hvert år kræver blandt andet ansøgning hos kommune og lokaludvalg, og man begynder allerede nu at lave aftaler. Og så er der alt det praktiske med selve juletræet og ikke mindst på selve dagen for juletræstændingen.

– Vi håber, at ingen vil lade sig skræmme, men tværtimod vil påtage sig opgaven. Et par friske øjne og en god portion gåpåmod kan være løsningen. Sker det ikke, så får Husum ikke sit traditionsrige juletræ i år, slutter nisseparret.

Så vi vil her på netavisen opfordre nogle friske lokale læsere til at kontakte enten Johnnie Jørgensen, Husum Special Optik på tlf. 38 28 90 95 eller Klaus Juhl, Husum Glarmester på tlf. 38 28 18 50 for i det mindste få en snak om projektet.