Husum røg ud af pokalen tirsdag aften

Forhåbentlig har de blåhvide ikke pludselig fået gummiben, for den pokalkamp de fleste regnede med Husum ville vinde i aften blev tabt med 2-3 på hjemmebane mod Østerbro. Det var så andet nederlag i træk – og så begynder man at frygte en svaghedsperiode her, hvor der fortsat mangler en hel del kampe, før det eftertragtede mål er nået.

Christian Haslund har været i Husumparken og set pokalkampen …

Pokalexit

tekst og foto: Christian Haslund

Ligarivalerne fra Østerbro IF blev endestation for Husums pokaldrømme tirsdag aften, da det endte med et 2-3 nederlag i 2. kvalifikationsrunde til DBU Pokalen hjemme i Husumparken. Patrick Hørbye og Sebastian Stage scorede for Husum, mens Mikkel Bo Eriksen, der scorede to mål, og Emil Christophersen nettede for gæsterne.

Husum lagde godt ud og fik skabt nogle farlige situationer. En af dem resulterede i en afslutning af Mads Degel, som pludselig befandt sig med bolden efter lidt klumpspil i Østerbros felt. Desværre for Degel og Husum blev muligheden misbrugt.

Herefter gik det galt på bare to minutter. Østerbro fik et hjørnespark i deres højre side, og på kanten af det lille felt, fandt hjørnesparket Emil Christophersen. Han fik, med et kraftfuldt hovedstød, bragt gæsterne foran 1-0.

Mindre end et minut senere var bolden igen at finde i Husums mål. En lang bold blev slået op mod Mikkel Bo Eriksen, der fra kanten af feltet fik sendt bolden over Husums målmand Rasmus Brix Ohmann og ind i kassen. 2-0 til Østerbro.

Der var ikke meget, som lykkedes for Husum i 1. halvleg, og holdet havde svært ved at blive farlige pga. mange boldtab på den sidste tredjedel. Det var først lige inden pausefløjtet, at Østerbro-målmanden blev testet, hvor han fik skubbet skuddet fra kanten af feltet ud til hjørne.

Der skulle altså ske noget i 2. halvleg, hvis Husums drøm om Europa skulle holdes i live. Det var da også et forvandlet Husum-hold, der kom ud til de sidste 45 minutter.

Det blev til flere gode muligheder, men scoringen kom først efter 63 minutter. Først forsøgte Patrick Hørbye sig med venstrebenet, men her fik Østerbro blokeret. Bolden faldt dog ud til ham igen og med højrefoden fik han sendt bolden over i det lange hjørne. 1-2, og Husum var tilbage i kampen.

Både Mads Degel og Sebastian Stage havde halvstore muligheder for at udligne, men begge gange sad afslutningerne lige på keeperen. Og i stedet for 2-2 blev det 1-3.

Igen var det gæsternes Mikkel Bo Eriksen, som var ond mod værterne. Fra kanten af feltet trykkede han af og fik sendt bolden om bag Rasmus Brix Ohmann og i kassen. Og med et var Husums håb meget lille.

Men med fire minutter tilbage af den ordinære spilletid bragte Sebastian Stage fornyet spænding ind i kampen. Husum fik med hurtige kombinationer spillet sig igennem Østerbros defensiv, og et fladt indlæg fandt en fri Stage ved bagerste stolpe, der kunne score til 2-3.

Med to minutter tilbage af kampen mente Husum, at de blev snydt for et straffespark. De var nemlig overbevist om, at en Østerbro-spiller havde hånden på bolden, men dommer Christian Jensen vinkede afværgende.

Efter et minuts overtid fløjtede dommeren af, og Østerbro IF’s spillere og trænere brød ud i jubel. Det bliver altså ikke til mere pokalfodbold for Husum i denne omgang, men i stedet kan de koncentrere sig om ligaen og oprykningen til KS.

En oprykning, som de kan spille sig tættere på, når de lørdag den 5. maj kl. 13 møder Vigerslev BK på udebane ude ved Valby Idrætspark.

Husum – Østerbro 2-3 (0-2)

Husums trup:
Rasmus Brix Ohmann, Andreas Joensen, Christoffer Sisbo, Emil Brix Ohmann, Hector Mandrup Hansen, Jesper Rask Pedersen, Mads Degel, Mikkel Holm Jensen, Mikkel Isgaard, Patrick Hørbye, Sebastian Stage

Mål:
0-1: Emil Christophersen (8)
0-2: Mikkel Bo Eriksen (9)
1-2: Patrick Hørbye (63)
1-3: Mikkel Bo Eriksen (73)
2-3: Sebastian Stage (86)

Dommer:
Christian Jensen