Husumvold Kirkes udbygning har været ventetiden værd

     

Endelig kom dagen, hvor Husumvold Kirke kunne slå dørene op for den udbygning, som har domineret adressen i efterhånden lang tid. Så det var med stor spænding og visse forventninger, Netavisen dukkede op mandag eftermiddag for at se det færdige resultat. Men hold da op – vi kan sige til hele menigheden, som endnu ikke har set de nye lokaler – glæd jer – ventetiden har ikke været et sekund for lang.

Når man kobler en ny bygning sammen med en gammel, så skal der altså noget til, før man klapper i hænderne. Det kræver dygtige arkitekter, hvis det skal lykkes. Men det har man haft i dette projekt, og tingene er smeltet så smukt sammen, at man faktisk ikke tænker over, at der er 63 års forskel på tingene.

     

Alle kirkens præster var forsamlet i dagens anledning og ses her sammen med Husumvold Sogns Menighedsråds formand. Fra venstre ses sognepræst Lise Mortensen, Menighedsrådets formand Lars Bo Hansen, sognepræst Line Bjørn Hansen, sognepræst Stig Boel og sognepræst Frederik Teglberg Damm.

Husumvold Kirke i den “gamle” version blev indviet den 20 marts 1960. Og som sådan har kirken stået, indtil man gik i gang med udvidelsen. Lokaliteterne var simpelthen blevet for små. Til gengæld kan personalet nu glæde sig over optimale arbejdsbetingelser.

     

Husumvold Kirkes kor underholdt – men ikke alene – alle tilstedeværende blev opfordret til at synge med, og det gjorde det hele endnu mere festligt. Senere var der højskolesang, og hele seancen sluttede med en koncert med Martin Vilbrand Møller, Lau Frederiksen og Helgi Breiner.

Netavisen fik en lille rundtur af sognepræst Stig Boel, som for øvrigt har været tilknyttet kirken i hele 30 år. Vi blev blandt andet præsenteret for et lækkert handicap toilet, lækre almindelige toiletter, nyt stort køkken, personaleafdeling med køkkenniche, mødelokale samt flere kontorer. Der er også kommet bedre garderobeforhold, og så er indgangen helt forandret med dejlig plads til menigheden.

     

Man har lavet et pænt stort opholdsrum med bænke, og der fra kan man kigge lige ind i kirkerummet med mosen i baggrunden, som det ses på billedet. Det hele er så gennemtænkt, at man kun kan rose de dygtige arkitekter.

Tirsdag og onsdag fejrer man fortsat alt det nye i Husumvold Kirke – kig blot på annoncen her.

                     

Det skal også tilføjes, at kirken har fået udvidet parkeringsforholdene – og at det er lavet så pænt, at det ikke misklæder det færdige resultat.

(Flemming Antony – 2700-netavisen mandag den 19. juni 2023)