Hvepsene Support fylder 25 år - og er blevet ikonisk ligesom selve klubben

For 25 år siden opstod et nyt begreb i Brønshøj Boldklub – Hvepsene Support, og denne fantastiske gruppe er snart ligeså ikonisk som selve klubben. Alle som har oplevet de sortgule supportere rundt om i landet har kun anerkendende ord at sige om dem. Og på hjemmebanen i Tingbjerg er Hvepsene Support den vigtigste 12. mand, der findes. En af BB’s faste støtter Niels Bjørn Hansen har skrevet denne artikel omkring bevægelsen lige fra starten. Vi mener bestemt at Hvepsene Support fortjener, at den bliver tilgængelig for alle læserne.
HVEPSENE – Brønshøj Boldklub Support eller i daglig tale supporterne kan om få dage – den 13. februar – fejre 25-års jubilæum. ”Jeg tror ikke, at der findes meget bedre fans udenfor Superligaen”, siger den nye hveps – den tidligere superligaspiller – Nicholas Marfelt til Ligabold/Bold.dk. Helt unikt.
Sådan blev Hvepsene Support stiftet, og fra starten har de godt 150 supportere støttet, sunget og råbt både hjemme og ude i foreløbig 25 år.
Selve fejringen foregår som optakt til en af forårets hjemmekampe, hvor der vil blive budt på pølser, frikadeller, kartoffelsalat, øl og sodavand og ikke mindst god stemning. Hvis nogen vil give gaver, skal det helst være i kontanter/bankoverførsel til supporterkontoen. Nærmere information kommer senere.
”Vi støtter vores hold i tykt og i tyndt, og vi har fundet vores egen positive stil på tribunerne”, siger supporterformanden Steen Jørgensen og næstformand og kasserer Thomas Brygger. ”Vi har tromme, bannere, flag og konfetti og vores maskot, Hvepsen Verner, der byder spillerne velkommen på Tingbjerg Ground. Supporterne støtter også førsteholdet økonomisk.
                                                   Hvepsene Support som vi elsker dem
Gennem de 25 år er det blevet til mere end en halv million kr., der bl.a. er hentet af kontingentkronerne, merchandisesalg, indsamlinger med mere.”
I forbindelse med kørepengesagen for nogle år siden raslede en række supportere bl.a. Charlotte Jørgensen og hendes datter Natasja – efter forslag fra Susanne Brygger – over 100.000 kr. sammen bl.a. til hjemme og udekampe under ”Operation Tudekiks”. Pengene var til bøden fra DBU på 200.000 kr. ”Her havde ”stikkerklubberne” Lyngby, Vejle og Viborg klaget over snyd med kørepengene”, fortsætter Steen og Thomas, ”og vi lå til oprykning fra 1. division.”
Supporterne spreder humør og glæde under kampene og repræsenterer BB og supporterne på værdig vis. Support er også, hvis muligt, at give en hånd med i hvepsebaren, fyrværkerisalget, til banko, motorløbet på Bellahøj og Bellahøj Kræmmermarked. Hvert år kåres årets supporter af bestyrelsen.
Brønshøj Boldklub har stor opbakning til hjemmekampene. ”Der er ikke alene en super stemning, men der kommer mellem 300 og 500 tilskuere på Tingbjerg Ground, selv om vi i øjeblikket spiller i Danmarksserien. Det er et antal som mange divisionsklubber vil misunde os”, slutter Steen Jørgensen og Thomas Brygger.
Niels Bjørn Hansen