Hvor mange tænker over, at Brønshøjs James er landets ældste aktive popsanger

Vi har gennem tiden skrevet mange ord om Brønshøjs James Rasmussen – om hans glorværdige fortid i Danmarkshistoriens mest populære boyband Four Jacks – samt om hans utrolige comeback til dansk underholdning efter det lange ophold i USA. 

Men vi er ikke færdige med ham endnu – tværtimod ! For hvor mange tænker egentlig over, at James i dagens Danmark er landets ældste aktive popsanger ? Tirsdag den 30. august fylder han 85 år !! Det er ganske enkelt imponerende og endnu mere, at vi her kan fastslå, at han er still going strong.

Så sent som i weekenden var James i Holstebro, hvor han spillede på torvet for halvdelen af byen. Når han sidder ned og underholder, skyldes det rygproblemer. Derfor anskaffede han sig en super stol, som gør, at han sidder perfekt og uden problemer. Billedet er for øvrigt taget af hans bedre halvdel Jannie.

Med sin trio tager han land og rige rundt – lige fra Skagen til Gedser – og han sidder selv ved rattet, når hans bil kører fra Brønshøj og ud på nye opgaver.

Netavisen besøgte tidligere i denne uge den aldrende popsanger i hjemmet i Bavnevangen. Det blev til en hyggelig stund fyldt med anekdoter og en snak om de gode gamle dage, som aldrig kommer igen.

I hjemmet har James sit eget arbejdsværelse, hvor nye sange til Dansktoppen forberedes

Vi har tidligere fastslået, at James har boet i Brønshøj det meste af sit liv. Efter skoletiden var han piccolo i Bella Bio og nåede blandt andet at se “Herfra til evigheden” 20-30 gange. Det var med navne som Burt Lancaster, Montgomery Clift og Deborah Kerr. – Ja og jeg græd troligt hver gang, jeg så filmen, fortæller James, som senere blev udlært som smed. En uddannelse han aldrig nogensinde fik brug for, eftersom musikken bankede på i midten af 50’erne. James røg med på rockmusikken, da den kom til landet og havde succes med gruppen James and his Jamesmen. Men det stoppede, da han fik tilbud om at blive afløser for Otto Brandenburg i Four Jacks i 1958. På det tidspunkt var kvartetten utroligt populære i hele landet, og kigger man på besætningen, så forstår man det – John Mogensen – Bent Werther – Poul Rudi og altså som ny mand – James Rasmussen. Alle mand gjorde siden karriere som solister !

Her er så trioen, fra venstre Søren Engel, Jimmi Koldenborg og James Rasmussen. Sammen leverer de Four Jacks i så original form, det kan lade sig gøre, eftersom James var en af forsangerne i det gamle boyband. Der findes selvfølgelig kopier af Four Jacks, men de er langt fra virkeligheden.

– Jeg kan huske, jeg skulle gennem nogle prøver, som heldigvis alle gik godt, og at John Mogensen til sidst sagde til mig: “nu er du en Jack” ! Det blev til otte fantastiske år, hvor jeg lærte hver en plet i Danmark at kende, fortsætter James. – En af de utallige oplevelser fra den tid var i 1960-61, hvor Danmark virkelig havde en isvinter. Vi havde optrådt i Jylland og skulle hjem med færgen. Imidlertid var farvandet iset til, så der kunne ikke sejles. Derfor søgte vi automatisk til Hotel Nyborg Strand, hvor vi mødte mange andre kunstnere, som havde været i Jylland for at optræde, men som nu også havde søgt tilflugt på hotellet. Det var navne som Dirch Passer, Kjeld Petersen og Lily Broberg med flere. Og tro mig – vi havde den fedeste fest gennem tre dage – indtil færgerne atter kunne sejle. Men da havde vi også brændt al hyren af – for pokker hvor var det sjovt.

Til daglig hygger James sig sammen med sin Jannie i rækkehuset i Brønshøj. – Vi elsker bydelen, og når vi nu ikke kan få et hus på landet, så er Brønshøj et fint alternativ, siger de begge.

Som mange andre indenfor underholdningsbranchen var James hårdt ramt af Coronakrisen, hvor alle jobs i kalenderen blev aflyst eller udsat. Men heldigvis er der nu igen ved at være fuld gang i den, og kalenderen for foråret næste år begynder at se godt ud.

Rent privat har James fået en stor glæde i form af et barnebarn, der har fået navnet Louis Bob. – Han er allerede min øjesten, og jeg elsker at være sammen med ham, siger James med et stort smil. – Det bedste er, at han genkender sin farfar mere og mere, når vi er sammen.

James spiller i sin trio sammen med bysbarnet Søren Engel, som blot bor et par veje fra ham samt Jimmi Koldenborg. 

– Jeg er top klar til de kommende opgaver, selvom jeg måtte stille med ny besætning i Holstebro i weekenden, siger James videre. – Men alle er ved at være klar igen – og så er det bare afsted til nye udfordringer, slutter den gamle popsanger.

netavisen 28. juli kl. 13.30