Spil dansk ugen markeres også i Brønshøj

Spil Dansk Ugen er årets store fest for dansk musik og musikliv. Overalt i landet markerer en blanding af professionelle, amatører, frivillige og lokale ildsjæle begivenheden i perioden den 30. oktober – 5. november. I Pilegården bliver Spil Dansk markeret med to gode arrangementer.

Første arrangement er især for de små, når Mette Soraya Svane laver en koncert i Pilegårdens sal mandag den 30 oktober kl 10. Hun spiller hun nogle af sine egne sange, gamle danske sange og kendte børnesange, som alle kan være med på. Det er sange om indianere, drager, hekse, forskellige dyr og selvfølgelig om kærligheden ml. prinser og prinsesser. Børnene får også selv rørt stemmebåndet, udviklet rytmesansen og brugt dansebenene. Det er fri entré og børnehaver er velkomne. Der er tilmelding via mail til mail@mettesvane.dk.

Vores by – i ord og toner

Sådan lyder titlen på et helt nyt initiativ i forbindelse med Spil Dansk-ugen, hvor den danske musikkultur bliver fejret i al sin mangfoldighed. Dagen går kort fortalt ud på at skabe nye sange om livet i København. Og hvem er bedre til at levere input til den historie end nogle af de +60-årige, der bor i København? Torsdag den 2. november i tidsrummet kl. 13.30-16.30 søger Pilegården deltagere til en workshop. Som deltager deler man lidt ud af sine anekdoter og minder fra København til de andre deltagere og et par kyndige sangskrivere, som forvandler minderne til sange. Sangskriverne er Louise Dubiel og guitaristen Kristian Martinsen, som afslutter workshoppen med en gratis koncert kl. 17 i caféen. Til koncerten fremfører Louise Dubiel det nykomponerede nummer sammen med et udvalg af sine egne sange. Til koncerten fortæller hun også om livet som musiker og sangskriver.

Louise Dubiel tonede første gang frem på fjernsynsskærmen i 2008 på Kanal 4’s talent-progam “Elsk Mig i Nat”. I 2009 deltog hun i tv-showet “Talent” med sangen Forpulet Perfekt (Søde Søde Jakob), som blev et stort radiohit henover sommeren 2010. I 2013 deltog hun i det Danske Melodi Grand Prix med sangen Rejs Dig Op. Hendes varemærker er glad, skæv popmusik med finurlige tekster på dansk.

Man skal hverken være musiker eller have erfaring som sangskriver for at kunne deltage og der er kaffe og kage til workshoppen. Der er fri entré både til workshop og koncert. Man skal ikke have deltaget i workshoppen for at være publikum til koncerten. Tilmelding til workshop på mail: metteb@kff.kk.dk eller tlf. 27 15 68 43.

Arrangeret i samarbejde med Spil Dansk.