Lydeksperimenter i Brønshøj Vandtårn

Voluminøse lydflader med krystalklar vokal tegnede lydbilledet i Brønshøj Vandtårn. Foto: MGA

Mens mange københavnere begav sig ud i Kulturnatten fredag den 13. indfandt en lille skare af koncertgængere sig i Brønshøjs smukkeste betonbygning for at opleve de danske popsnedkere fra indiebandet Lowly prøve kræfter med efterklangen i Brønshøj Vandtårn.

Lowly udgav tidligere i år debutalbummet ”Heba”, der høstede roser både herhjemme og i udlandet. Efter at have udgivet karrierens første album ønskede Lowly at udfordre den musikalske skabelsesproces, hvilket ledte dem Brønshøj Vandtårn med sin unikke akustik. Et rum der med 15 sekunders efterklang kunne udfordre de konventionelle rammer både for at skrive og indspille ny musik. Samtidig kunne bandet give sine fans indblik i skabelsesprocessen til en afsluttende koncertoplevelse. Vandtårnets katedrallignende konstruktion havde således i en uge op mod koncerterne dannet ramme for bandets arbejdet med nye kompositioner og indspilninger og på sidstedagen blev en lille skare inviteret ind i tårnet til en eksklusiv koncert, eller rettere to eksklusive udsolgte koncerter, da efterspørgslen var stor. Publikum kunne også nyde godt af en imponerende lyssætning af lyskunstneren Súni Joensen, der fremhævede den storslåede arkitektur.

Hvis man er interesseret i at høre mere om fremtiden for vandtårnet, arbejdet med en fredet bygning og dets historie, så arrangerer Kulturhuset Pilegården en foredragsaften med fri entré tirsdag d. 14. november kl. 19.