Amerikanske bluestoner i Brønshøj

Den lokale musikforening Music House Brønshøj formår som få andre i København at tiltrække de udenlandske blues- og roots-musikere. Den kommende tid byder på to gode navne.

Man skulle være hurtig på aftrækkeren for at få billetter til den for længst udsolgte koncert med amerikanske Dana Fuchs, som giver koncert i Pilegården på onsdag den 18. april kl. 20. Her venter der publikum en akustisk aften med en stærk blues- og rockvokal og stemningsfuldt guitarakkompagnement af Jon Diamond.

Guy Forsyth

Få dage senere mandag den 23. april kl. 20 venter der endnu en koncert med en entertainer i særklasse.

Multi-instrumentalisten, sangeren og sangskriveren Guy Forsyth er oprindeligt fra Kansas, men har i dag base i Austin i Texas, der er kendt for sin pulserende bluesscene. Her står han som en respektfuld fornyer af bluestraditionen og som garant for koncerter, hvor humor, seriøsitet og autenticitet går hånd i hånd. Har man oplevet ham live tidligere, så ved man, at man kan se frem til en besnærende musikalitet og ægte showmanship. Dertil kommer en varm og rå vokal, fede melodier og heftige soloer på alt lige fra guitar, ukulele, mundharpe og sav!

Genremæssigt er vi ude i en unik blanding af blues og americana. Lyden er til tider i den tunge, sumpede ende af blues-skalaen og propfyldt med referencer til både den allertidligste bluesmusik, den såkaldte Delta Blues fra Mississippi-deltaet, men samtidig tilsat en god dosis af den urbane lyd af Chicago Blues og Texas Blues.

Guy Forsyth har vundet flere Austin Music Awards, udgivet adskillige albums, herunder det nyeste ”Calico Girl” og turneret både i USA og i stigende grad i Europa. Hør ham denne aften i en tæt sammenspillet trio-konstellation, der også tæller ægteparret Nina og Jeff Botta på henholdsvis trommer og bas.

 

Koncertbilletter koster 140 kr. Arrangementet er støttet af Brønshøj-Husum Lokaludvalg.