Sommerjazz i Pilegårdens hyggelige have

Den populære sanglærke Kira Martini gæster Pilegården til en gratis udendørs koncert tirsdag den 29. maj kl. 19.

Sommeren er her endelig, og det fejrer den lokale forening Jazzpetanque traditionen tro med en stribe gode jazzkoncerter på den akustiske scene i Pilegårdens hyggelige have. Som altid er det musikalske niveau højt, når den traditionelle jazz’ ypperste og mest erfarne repræsentanter møder morgendagens jazznavne.

Jazzsangerinden Kira Martini er kun i starten af 30’erne, men nærmer sig allerede toppen af dansk jazz. Hun har en forkærlighed for at mikse genrer som bossa, samba, New Orleans, funk og choro, som hun tilsætter egne kompositioner. Hendes forhold til de store jazzstandarder er afslappet. Hun leverer dem med en selvfølgelighed, der gør, at man næsten tror, hun har skrevet dem selv. Sit gennembrud fik hun tilbage i 2013 med albummet “Kira Martini presents MARTINI’S”. Hun har senest udgivet Yellow House Sessions, der bl.a. fik 5 stjerner med på vejen i BT og var at finde på top 10-listen over højdepunkter blandt årets jazzudgivelser. Hun er stærkt inspireret af næsten et års ophold i Brasilien, hvor hun optrådte og lærte meget om landets musik og sprog, og hun kan derfor ubesværet hoppe over i det brasilianske univers.

Med sig på scenen denne aften i Pilegården har hun et hold af dygtige musikere, herunder Mads Søndergaard, der er uddannet ved de hollandske musikkonservatorium i Amsterdam. Den lokale trombonist, komponist og arrangør “Fessor” kender de fleste. Han har spillet jazz siden 1956 (!) og er en institution på den danske jazzscene. Varemærket: Nutidig, tidløs musik, men med den varme og følelse, som man kender fra den originale New Orleansmusik, samt i gospel- og bluesmusikken. Peter Marott og Morten Ærø er begge uddannet på Rytmisk Musikkonservatorium i København og har løbende masser af koncerter bag sig i forskellige konstellationer, herunder på Det Kongelige Teater, hvor de bidrog til lydsiden ved cirka 40 cabaret-forestillinger. Marott har altid haft en forkærlighed for New Orleans-musikken i alle dens former, og han har formået at bringe de gamle traditioner ind i den moderne musik. Det samme gør han denne aften, hvor den traditionelle jazz serveres frisk, opdateret og tillokkende.

Bliver vejret dårligt, rykker koncerten indenfor. Sommerjazz i Pilegårdens have er arrangeret af JazzPetanque med støtte fra Bellahøj Kræmmerfestival. Koncerten afvikles i samarbejde med Kulturhuset Pilegården og Ole ”Fessor” Lindgreen.

PROGRAM:

 

Tirsdag den 29. maj kl. 19 / Fri entré

Kira Martini

Kira Martini:  Vokal

Peter Marott: Trompet & vokal

Fessor: Trombone

Mads Søndergaard: Piano

Morten Ærø: Trommer mm.

 

Tirsdag den 26. jun. kl. 19 / Fri entré

Chris Tanner

Chris Tanner: Klarinet

Hans Knudsen: Piano & vokal

Jens Sølund: Bas

Morten Ærø: Trommer mm.

Henrik Bay: Guitar

 

Tirsdag den 7. aug. kl. 19 / Fri entré

Jesper Capion

Jesper Capion Larsen: Klarinet

Fessor: Trombone

Hans Knudsen: Piano & vokal

Jens Sølund: Bas

Morten Ærø: Trommer