Amerikanske blues- og soultoner

Søndag den 11. marts kan man opleve en kraftfuld, alsidig og spirituel bluesvokal i bydelen, når Big Daddy Wilson går på scenen i Pilegården.

Få bluesmusikere synger med autenticitet og nerve som Big Daddy Wilson. Han voksede op i North Carolina, hvor han lærte at synge i den lokale kirke. I dag er han i 50’erne og hvilken bluesinstrument han råder over med sin vokal. Stemmen er fløjlsblød, soulinspireret og uhyre alsidig. Han bliver ofte sammenlignet med et af sine egne forbilleder, Eric Bibbs, både hvad angår udtryk, tonefald og måden at fortolke sange på. Og nåh, ja, så bidrager han også til groovet på trommer og percussion til sine koncerter.

Big Daddy Wilson lod sig indrullere i den amerikanske hær og blev udstationeret til Tyskland tilbage i 1979. Her endte han med at bosætte sig efter værnepligten og i stedet lade sig indrullere i blues- og rootsmusikens tjeneste. Big Daddy Wilson har mere end 12 udgivelser bag og flere priser i rygsækken. Musikken rummer både elementer af roots, soul, funk, gospel og blues har en bred publikumsappel.

Han går på scenen med et sammenspillet hold af musikere, der spiller med et urværks præcision og også imponerer med deres korarbejde. Stilen er knap så rå og upoleret, som mange af hans blueskollegaer. Der er et raffinement i formsproget, men samtidig er bluesrødderne intakte det fortrinsvis akustiske setup. I dag er Big Daddy Wilsons musik for længst blevet en eksportvare, og han har turneret i noget nær hele verden i løbet af de sidste 20 år.

Arr. af Music House Brønshøj med støtte fra Brønshøj-Husum Lokaludvalg.