Foredrag om Husums og Københavns historie tirsdag aften

Foredrag på tirsdag om Husums og Københavns historie ved lokalhistoriker og skribent Allan Mylius Thomsen

                   

Husum Bibliotek meddeler:

  • Vi på Husum Bibliotek holder et lokalhistorisk aftenarrangement med to spor, nemlig Husums og Københavns lokalhistorie. Husums historie fra landsbytid til i dag bliver fortalt d. 20. marts kl. 19 på Husum Bibliotek med ord og billeder og bliver set i lyset af Københavns historie. Vi skal denne aften forholde os til hele Københavns historie fra de tidlige bopladser længe før Absalons tid til den storby, som vi kender i dag. Dernæst til Husums lokalhistorie og udvikling fra landsbysamfund, siden industrisamfund og nu primært boligområde afgrænset af det gamle fæstningsanlæg Vestvolden. Husum blev først i 1901 for alvor en del af København, og har undergået store forandringer de sidste hundrede år, især som følge af store udflytninger fra det centrale København.
  •      Allan Mylius Thomsen
  • Det bliver vi forhåbentlig alt sammen klogere på denne aften. Vores foredragsholder er Allan Mylius Thomsen, der bl.a. er kendt fra TV-udsendelserne ”Københavnerglimt” og som forfatter til en række bøger om Københavns historie, senest til bogen ”Byen der forsvandt”, som du selvfølgelig kan låne på biblioteket.

Vi ses forhåbentlig til en aften, hvor man kan mærke tidens vingesus på biblioteket, og hvor erindringer fra lokalområdet meget gerne må deles. Hvis I har gode historier eller gamle billeder fra lokalområdet, så må I meget gerne fortælle dem eller medbringe genstandene. Det kunne eks. være billeder af sporvognene, fra gamle fodboldkampe med Brønshøj Boldklub eller Husum Boldklub eller porcelæn fra Dahl-Jensen der har haft en fabrik i Husum.