Historien om Patti Smith på torsdag i Pilegården

Torsdag den 12. april fortæller musikanmelder Henrik Queitsch historien om en af de mest indflydelsesrige kvinder i rock’n’roll i Kulturhuset Pilegården.

Ambitiøs, ukonventionel og altid kunstnerisk udfordrende. Patti Smith har aldrig opnået de store slagstal og karrieren har kun budt på et enkelt regulært hit – “Because the Night” skrevet i samarbejde med Bruce Springsteen – men ikke desto mindre været en markant skikkelse på rockscenen siden debutalbummet “Horses” fra 1975, der giver genlyd den dag i dag. I årene 1979-1996 udgav hun blot et enkelt album og koncentrerede sig i stedet om familielivet, men vendte derefter tilbage som yderst aktiv performer, hvis tro på kunstens frisættende og transcenderende kraft er usvækket. I 2010 fik hun et litterært gennembrud med erindringsromanen “Just Kids”, der allerede har opnået en position som nyklassiker.

Vi er med hele vejen fra den strengt religiøse opvækst i New Jersey over bohemelivet på 1970’ernes Manhatten til hun i december 2016 modtog Nobelprisen på vegne af Bob Dylan.

 

Foredraget er en del af arrangementsserien Mad&Musik. Billetter koster 100 kr. inkl. mad og 55 kr. uden mad. Spisningen er fra kl. 18.00 og foredraget begynder kl. 19.15.