Tirsdag starter sæsonen med Sommerjazz i Pilegårdens have

Den populære sanglærke Kira Martini gæster Pilegården tirsdag den 28. maj kl. 19 til den første af tre gratis udendørs sommerkoncerter.

Sommeren er så småt på vej, og det fejrer den lokale forening JazzPetanque med en stribe gode jazzkoncerter på den akustiske scene i Pilegårdens grønne have. Som altid er det musikalske niveau højt, når den traditionelle jazz’ ypperste og mest erfarne repræsentanter møder morgendagens jazznavne.

Jazzsangerinden der indfinder sig på scenen til den første jazzkoncert har en forkærlighed for at mikse genrer som bossa, samba, New Orleans, funk og choro, som hun tilsætter egne kompositioner. ” Den 31-årige sangerinde Kira Martini hører til de jazzkunstnere, der kan og vil mange ting. Men i modsætning til de fleste andre, så formår hun at bevæge sig omkring i sit mangesidige univers, uden at der bliver tale om en zig-zag-kurs. Kort sagt – hun er sig selv hele vejen, og med sin fine stemme og engagement er hun kvinde for at levere en musikoplevelse, hvor også variationerne bidrager til et smukt og helstøbt resultat”. Sådan beskrev en begejstret anmelder i Berlingske sangerinden, da hun udgav albummet Yellow House Sessions. Kira Martinis forhold til de store jazzstandarder er også noget særligt, for hun leverer dem med en selvfølgelighed, der gør, at man næsten tror, hun har skrevet dem selv.

Med sig på scenen denne aften i Pilegården har hun et hold af dygtige musikere, herunder Mads Søndergaard, der er uddannet ved de hollandske musikkonservatorium i Amsterdam. Den lokale trombonist, komponist og arrangør “Fessor” gør hende ligeledes selskab på scenen. Han har spillet jazz siden 1956 (!) og er en institution på den danske jazzscene. Varemærket: Nutidig, tidløs musik, men med den varme og følelse, som man kender fra den originale New Orleansmusik, samt i gospel- og bluesmusikken.

Peter Marott og Morten Ærø er begge uddannet på Rytmisk Musikkonservatorium i København og har løbende masser af koncerter bag sig i forskellige konstellationer, herunder på Det Kongelige Teater, hvor de bidrog til lydsiden ved cirka 40 cabaret-forestillinger. Marott har altid haft en forkærlighed for New Orleans-musikken i alle dens former, og han har formået at bringe de gamle traditioner ind i den moderne musik. Det samme gør han denne aften, hvor den traditionelle jazz serveres frisk, opdateret og tillokkende.

 

OBS: Bliver vejret dårligt, rykker koncerten indenfor. Der bliver tændt op i grillen kl. 18.00 og publikum er velkomne til at grille deres medbragte mad. Egne drikkevarer må man dog ikke have med, men de kan købes hos Café Pilen. Der kan også bestilles smørrebrød på tlf. 61453624 senest fredag den 24. maj.

 

Sommerjazz i Pilegårdens have er arrangeret af Klubben JazzPetanque med økonomisk støtte fra Bellahøj Kræmmerfestival. Koncerten afvikles i samarbejde med Kulturhuset Pilegården, Café Pilen og Ole ”Fessor” Lindgreen.

 

———————————————————————-

 

Tirs. 28. maj kl. 19

Fessor & venner præsenterer:

KIRA MARTINI

Kira Martini: Vokal
Peter Marott: Trompet og vokal Fessor: Trombone
Mads Søndergaard: Piano Morten Ærø: Trommer

 

Tirs. 25. juni kl. 19

Fessor & venner præsenterer:

HANS KNUDSEN

Hans Knudsen: Piano og vokal Finn Poulsen: Guitar og vokal Anders Gaardmand: Saxofon Fessor: Trombone

Morten Ærø: Trommer

 

Tirs. 6. august kl. 19

Fessor & venner præsenterer: