Krop & Sjæl Messen kommende weekend er en alternativ messe

Krop & Sjæl Messen er en årlig messe for alle med en interesse eller nysgerrighed for alternative behandlinger og en spirituel vinkel på tilværelsen. Bag messen står den lokale alternative forening CHEARTS og foreningens formand, Helle Spangerup. Læs mere om hende nederst i denne artikel.

Krop & Sjæl Messen finder sted i weekenden den 10. & 11. marts kl. 10-17, og giver de besøgende et bredt indblik i de alternative behandlingsmetoder. Messen er den 13. af sin slags i Kulturhuset Pilegården, og den 18. messe som Helle Spangerup har arrangeret. Der er i alt 36 stande på årets messe og hele 96 behandlere og frivillige indfinder sig i løbet af weekenden.

Horoskop for messen

Mens de fleste behandlere har en stand hele weekenden, kigger en enkelt blot forbi med et foredrag. Det er Ekstra Bladets astrolog Benjamin Lundberg, som holder sit foredrag lørdag kl. 15. Han har tilmed lagt et horoskop for årets Krop og Sjæl Messe og stjerner spår heldigvis en messe, som både bliver god og, hvis nogen var i tvivl, en alternativ en af slagsen.

”Måske bliver det hele en anelse okkult, okkult som oprindeligt betyder skjult viden. Det vil sige at messen vil være for dem med særlig interesse for det alternative. Det skulle måske næsten give sig selv, men så er det da rart, at stjernerne og horoskopet bekræfter dette forhold”

Ekstra Bladets astrolog fortsætter: ”Det bliver også en messe præget af stor kraft og vitalitet, sammen med en stor lydhørhed og nysgerrighed over for andre mennesker, på grund af Tvillingernes indflydelse. Der bliver både god plads til at føre sig frem, at føle man gerne må fylde noget, men samtidig evner man at give plads. Alt i alt et par fantastiske betingelser for en god messe.”

På årets messe i Pilegården er der mere end astrologi på programmet. Der bliver desuden læst i sand og ja, også i kaffegrums. Men listen af alternative behandlinger fortsætter.

Man finder eksempelvis kinesiologi, hypnose, shamanisme, meditation, zoneterapi, mange former for massage, akupunktur, clairvoyance og andre terapiformer. Man kan desuden møde sine lokale præster og få læst sig et bibelvers, ligesom man kan deltage i en workshop om christfulness. Der er kunsthåndværk, smykker, sten, malerier og mange andre sager. De firbenede kan også nyde godt af en behandling på Krop og Sjæl Messen. Blandt behandlerne finder man nemlig dyrehviskeren Kit Benlolo, som man senest kunne opleve på TV2 i selskab med Puk Elgård i et af programmerne ‘Det mystiske Danmark’, hvor hun hjalp travhesten Chip.

Sagt på en anden måde: Der er gode chancer for både at støde på noget, som man kender til i forvejen og noget, som pirrer nysgerrigheden.

 

Helle er klar til sin 18. Krop & Sjæl Messe

Da Helle Spangerup for 18 år siden kastede sig ud i sin første Krop & Sjæl Messe, havde hun sikkert ikke forestillet sig, at den skulle udvikle sig til at blive en fast årlig tradition. Men det er faktisk tilfældet.

Helle Spangerup står bag Krop & Sjæl Messen

– Behandlerne står nærmest i kø for at være med, fortæller Helle Spangerup til netavisen. – Jeg er så heldig, at jeg allerede i efteråret måtte melde udsolgt for stande. I år har jeg ni på venteliste – og det er jo helt vildt ! Krop & Sjæl Messens ry er, at den godt nok ikke er særlig stor – men til gengæld en af de hyggeligste messer, fordi stemningen er helt speciel og alle “tager sig” af vores gæster. Det er mig, der vælger, hvem der skal have stande – og alle ved, at jeg kun vil have nogen med, som vil hjælpe de andre – især nye – behandlere, og som ikke ser det her som en mulighed for at tjene kassen. Standene er billige og entreen (25 kr.) er lav for at alle skal have råd og mulighed for at være med.

Jeg har mange opringninger fra helt nye behandlere, som fortæller, at de er blevet anbefalet at kontakte mig, siger Helle Spangerup videre, – og det er netop fordi, vi tager hånd om dem, så de kan udvikle sig og blive dygtigere. I år er der 96, der “arbejder” på messen – her af er de 14 frivillige, som er mine hjælpere. Nogle er der få timer – andre hele weekenden, og deres løn er en stor buket blomster. Det er for mig en stor rigdom at kende sådanne mennesker, slutter Helle Spangerup, som for øvrigt også står bag den alternative forening Chearts.

Entréen koster 25 kroner for voksne og 10 kr. for børn. Der er gratis foredrag, workshops og prøvebehandlinger både lørdag og søndag. Se en oversigt over messens aktiviteter på www.chearts.dk. Bus 2A & 10 går lige til døren.