Milbo Band – og Chris Paulsen fra Brønshøj

Milbo Band: Fra venstre ses Jes Baggersted, Chris Paulsen, Johnny Milbo og Arne Olsen.

Kaare Vissing til koncert

Milbo Band leverede et brag af en koncert, da det serverede det ene hit efter det andet for medlemmerne af seniorklubben Aktiv-Center i Kulturhuset Pilegården torsdag den 22. marts. Anført af sangeren og guitaristen Johnny Milbo fik bandet bedre end nogen pacemaker for alvor gang i de ellers mange stivnede bentøj nede i salen. Assisteret af guitaristerne Chris Paulsen og Arne Olsen samt trommeslageren Jes Baggersted bød Milbo på denne helsebringende recept: Chuck Berrys ”Route 66”, Creedence Clearwater Revivals ”Down on the Corner” og ”Have You Ever Seen the Rain”, Elvis Presley-nummeret ”Burning Love”, Bob Dylans ”Mr. Tambourine Man” med mere samt det eneste danske nummer: Gasolins ”Det var Inga, Katinka og smukke Charlie”. Og fyldt til bristepunktet blev dansegulvet under det programmæssigt sidste nummer, ”Bad Moon Rising”, som naturligvis krævede et mere stille ekstranummer for at undgå rytmisk dykkersyge blandt publikum.

Kort ind i koncerten blev bandet forstyrret af to herrer, guitaristen Søren Engel og lydmanden Lennart Vest-Andersen, der entrede scenen for at tøjle dagens 65-årsfødselar Arne Olsen med en spændetrøje i form af en T-shirt.

En stærk Brønshøj-Trio: Lydmanden Lennart Vest-Andersen flankeret af Chris Paulsen med guitar og Søren Engel, som havde en velfortjent fridag.

Omvendt måtte Johnny Milbo under koncertens anden afdeling ydmygt spørge Søren Engel om lov til at spille Dave Dudleys kendingsnummer ”Six Days on the Road” (Earl Green/Carl Montgomery) i det dynamiske arrangement, som Delta Cross Band i 1979/80 havde styrket sangen med – en proces som Søren Engel da havde været med i. Der herskede i det hele taget en herlig harmoni mellem de fire på scenen og publikum – som altid mellem musikkens mestre og deres medrevne tilhørere.

Chris Paulsen

Om Den røde Pimpernel og den franske revolutions fortvivlede menneskejægere lød det i sin tid (i en roman): ”They seek him here. They seek him there.” Bedre stillede er vore dages danskere, når det gælder to af landets bedste guitarister, Søren Engel og Chris Paulsen, begge bosiddende i Brønshøj. Om hver især kan man uden overdrivelse sige: ”We see him here. We see him there.” Dette skyldes, at de med deres gedigne og alsidige guitarspil inden for pop, rock og blues kan indgå i en lang række sammenhænge og derfor er stærkt efterspurgte. Her skal der fokuseres på Chris Paulsen, der som nævnt spillede med i den just omtalte Milbo Band-koncert.

Chris Paulsen, der bor på Brønshøjvej, blev født i 1953 og boede sine første ti år i USA. Hans far var musiker og lagde mærke til noget højst underligt, da knægten var bare 7-8 år: at han nynnede med på bastonerne. Og da hans mormors søster efter et besøg i Afrika forærede den da 10-årige Chris et skildpaddeskjold med tre strenge, var hans skæbne beseglet, om end der skulle gå nogle år: bas-guitarist i utallige bands – heldigvis i Danmark, som familien flyttede til engang i 60’erne.

Sin karriere indledte Chris Paulsen sammen med blandt andre Jørgen Thorup i coverbandet ”Case”, som op gennem 70’erne indspillede tre singler. I 1980 dannede Jørgen Thorup sammen med tre klassekammerater bandet ”V6”, som lidt senere blev forstærket med Chris Paulsen. Det blev blandt andet til to LP’er, ”Kun et sekund” og ”Slipper dig aldrig” – inspireret af amerikanske westcoast-grupper og danske ”Sneakers” med Sanne Salomonsen. I 1985 opløstes ”V6”, og så tog Chris med duoen Laban (Lecia Jønsson & Ivan Pedersen) på Danmarksturné.

Det vil føre for vidt her at komme nærmere ind på Chris Paulsens deltagelse i de fleste af de mange bands, som han både før og siden har spillet med i. Lad mig her nøjes med at nævne det i 1989 genopstandne Lollipops, The New Lollipops, B-Joe & hans superband, de to fremragende kopibands Rubber Band (CD’en Beatmas med engelske julesange, 1994) og The Roosters samt Krølle-Erik. Hvem husker ikke de fejende festlige fredagsaftner på den legendariske Ipsens Kaffebar på Brønshøjvej?

Walkers

Et ganske særligt forhold har Chris Paulsen til sin tidlige ungdomsven Torben Lendager og hans band Walkers. Chris har siden dettes start i 1969 (med jævne mellemrum) spillet med deri – også da det fejrede 40-årsjubilæum i Viften i 2009. Dertil har han bidraget med tekster til nogle af Lendagers hits, blandt andet ”My Number One”, 1978.

Ud over at have stået på scenen utallige gange med en lang række af de bedste danske bands og visse udenlandske, er det naturligvis også blevet til deltagelse i adskillige indspilninger gennem det halvt hundrede år, Chris Paulsen har udøvet sin strengeleg. Det turde hermed være fastslået, at han er top professionel. Derfor må det undre, at han alligevel kan afse tid til et ”civilt” fuldtidsjob, idet han er en ud af ti fastansatte chauffører tilknyttet Dansk Limousine Service, der blandt andet kører for de kongelige. At det kan lade sig gøre, skyldes utvivlsomt, at han ikke kun harmonerer med sine musikalske venner på scenen, men med sit lune og rolige væsen gør det med mennesker i almindelighed.