Om 50-året for Beatles & Sgt. Pepper - i Pilegården

Tirsdag den 7. november fortæller musiker, musikjournalist og musikblogger Per Wium om en af musikhistoriens vigtigste udgivelser, der udkom for 50 år siden.

The Beatles’ album Sgt. Peppers Lonely Hearts Club Band udkom 1. juni, 1967. Det var den første Beatles-plade, der udkom identisk i USA og Europa. Gruppen satte nye normer for, hvad man forstår ved popmusik. Sammen med producer George Martin skabte de musik, som ikke var hørt før og som ikke lod sig putte ned i en genrekasse. Being for the benefit of Mr. Kite og A day in the life er blot eksempler. Der er mere, hvor det kommer fra. Musikjournalist Per Wium fortæller om The Beatles og deres musik i årene indtil og efter 1967. Og han fortæller naturligvis også om en lang række af sangene fra Sgt. Pepper.

Per Wium er forfatter til bøgerne ”Beatles for alle – en introduktion til gruppens musik” og ”Så hårene rejser sig”, der handler om store musikoplevelser på tværs af musikgenrer.

Musikforedraget er det første i en række under titlen MAD&MUSIK. Næste arrangement d. 30. januar er dedikeret Bob Dylan, som forfatter og musikjournalist Klaus Lynggaard fortæller om. D. 12. april fortæller anmelder og musikjournalist Henrik Queitsch om Patti Smith.

Billetter koster 100 kr. med mad og 55 kr. uden mad. Spisningen begynder kl. 18.00 og foredraget er kl. 19.15.