Sjælfuld bluesvokal kan opleves torsdag aften

Torsdag den 28. marts kl. 20 kan man opleve en kraftfuld, alsidig og spirituel bluesvokal i Brønshøj, når Big Daddy Wilson går på scenen i Kulturhuset Pilegården.

Få bluesmusikere synger med autenticitet og nerve som Big Daddy Wilson. Han voksede op i North Carolina, hvor han lærte at synge i den lokale kirke. I dag er han i 50’erne og hvilken bluesinstrument han råder over med sin vokal. Stemmen er fløjlsblød og inspireret af soulmusikken. Han bliver ofte sammenlignet med et af sine egne forbilleder, Eric Bibbs, både hvad angår udtryk, tonefald og måden at fortolke sange på. Og nåh, ja, så sørger den alsidige musiker endda for rytmen på trommer og perkussion samtidig med, at han synger. I dag er Big Daddy Wilsons musik for længst blevet en eksportvare, og han har turneret i noget nær hele verden i løbet af de sidste 20 år.

Big Daddy Wilson lod sig indrullere i den amerikanske hær og blev udstationeret til Tyskland tilbage i 1979. Her endte han med at bosætte sig efter værnepligten og i stedet lade sig indrullere i blues- og rootsmusikens tjeneste. I dag har han et væld af udgivelser bag sig og adskillige priser i rygsækken.

Han går på scenen med et sammenspillet hold af musikere, der spiller med et urværks præcision og også imponerer med deres korarbejde. Stilen er knap så rå og upoleret, som mange af hans blueskollegaer. Der er et raffinement i formsproget, men samtidig er bluesrødderne intakte til den fortrinsvis akustiske koncert, der både byder på roots, soul, funk, gospel og blues.

Billetter til 140 kr. fås på pilegaarden.kk.dk. Koncerten er arrangeret af Music House Brønshøj.