Sommerens udstiller i Pilegården viser flere talenter frem i juni og juli.

Sommerens udstiller viser båder sine kunstneriske og musikalske talenter frem i juni og juli.

Magnus Nyander Poulsen begyndte at male med vandfarve på masonitplade i perioden 1993-98 og har malet med akryl på lærred fra 2012 og til nu. Motiverne er en blanding af virkeligheden og hans egen forestillingsverden og farvepaletten intens: “Jeg kompenserer gerne med de stærke farver, der mangler i det, til tider, gråtonede Emdrup/Lundehus/Ryvang kvarter, hvor jeg bor lige nu”, fortæller han.

Magnus er født i 1973 på Nørrebro i København, men opvokset i Dåstrup syd for Roskilde i et almindeligt parcelhuskvarter. Han er uddannet lærer og senere som musiker/musiklærer fra Vestjysk Musikkonservatorium og underviser i musik på aftenskolen, samt arbejder for et pædagogisk vikarbureau.

Som maler er han autodidakt og det er især den indre ro og tilfredsstillelsen ved at være skabende, der er drivkraften. Ikke desto er resultatet en række yderst seværdige billeder, som kan ses hele sommeren.

Fernisering med musik fredag den 1. juni kl. 16-18

Duoen Christian Bluhme & Magnus Poulsen har eksisteret i ca. 4 år. De har givet masser af koncerter og udgivet albummet Peregrino med deres egne kompositioner. Musikken spænder over optimistiske bossa nova-numre til melankolske nordiske ballader. Titelnummeret Peregrino, der på spansk betyder pilgrim, er skrevet efter Magnus Nyander Poulsen havde været på pilgrimsvandring i Spanien.

“Det er en skøn og ligefrem duoplade som altsaxofonisten  Magnus Nyander Poulsen har lavet sammen med guitaristen Christian Bluhme. Poulsen har skrevet pladens syv numre. Musikken er båret af en særlig varme og lethed. Det er melodisk og positiv jazz med en nordisk sjæl. Det er udelukkende de to musikere der spiller på pladen. Poulsen supplerer altsaxen med klarinet, mens Bluhme skifter mellem elektrisk og akustisk guitar. De supplerer begge med at spille på synth, hvor de tilføjer nogle diskrete klangflader til musikken. Peregrino er en brugsplade, der fungerer som et beskyttende soundtrack mod hverdagens stress og jag. Efterårets regn og kulde får et modsvar. ” – Anmeldelse på Jazznyt

Der er fri entré til ferniseringen. Udstillingen kan ses hele juni og juli måned.