Ja vi er mange, der savner dette syn !

Billedet er taget for 13 år siden – og hvilket motiv. Det store, flotte juletræ på Husum Torv krydret med den gode gamle pølsevogn i forgrunden. Det var en gammel tradition, at bydelens juletræ naturligvis skulle stå på torvet, men det var der folk, der fik lavet om på.

Nu skal det i retfærdighedens navn siges, at torvet i gamle dage havde kanonbutikker liggende, som alle gav pæne bidrag til juletræet. Lad os nævne Skotsman Jensen, Selandia Radio, Irma, Tøjeksperten 324, Danske Bank, Guldsmedebutikken Roger Hansen, samt butikkerne fra Storegårdsvej og Islevhusvej ned mod Husumvej og fra torvet mod Mørkhøjvej.

Som dengang udgiver af Brønshøj-Husum Avis fik netavisens redaktør hver jul besøg af Skotsman Jensen, som skulle have de obligatoriske 500 kroner til juletræet. Den tjans som inkassator til det formål klarede han med bravour, og hvert år stod juletræet flot midt på torvet.

I dag ser det helt anderledes ud. Detailforretningerne er svundet ind til fordel for caféer, tandlæge, fitness shop m.m. – og der er ikke meget at hente, hvis der skal skrabes mindst 40-50.000 kroner sammen. Vi har fået dette bekræftet af det ene medlem af Husum Juletræs Fond, Johnnie Jørgensen, Husum Special Optik. Det er ganske enkelt er en af årsagerne. – Der er manglende opbakning fra erhvervslivet, og det bliver sværere og sværere år for år at stable dette arrangement på benene, siger Johnnie Jørgensen. Vi har forsøgt at beholde juletræet på Husum Torv, men bustrafikken på og omkring torvet gør det ikke ufarligt for børnene. Derfor søgte vi Movia, om de bare et par timer kunne ændre ruten lidt, så vi kunne tænde træet i fred, men der kom blankt afslag. Da der så var nogen, der gerne ville have træet ned på hjørnet af Husumvej og Frederikssundsvej, valgte vi det. Men lad mig allerede her sige, at ingen skal føle sig for sikre på, at der overhovedet kommer et juletræ til næste år. At få det op at stå i år har været en kamp fyldt med det ene problem efter det andet, og os der står med arbejdet i juletræs fonden er ved at være godt trætte, – tilmed har vi måttet spæde til af egen lomme, og det kan vel ikke være meningen, slutter Johnnie Jørgensen.

Uden Lokaludvalgets donation, ville det højst kunne blive til et juletræ på et par meter i Husum !

Endnu et af de ældre motiver fra Husum Torv, hvor juletræet står flot og pynter op

Tiderne forandrer sig, og indtil videre må hovedparten af Husum så acceptere juletræets nuværende placering.

Det må være ud fra devisen – hellere et juletræ dér – end slet ikke noget !