Jarl Feyling: Brønshøj kan godt stemme på mig, selvom jeg er opstillet på Amager

Netavisen har taget pulsen på en af de unge politikere fra bydelen, som for første gang er opstillet til Folketingsvalget den 1. november. Vi har for længst givet ham kælenavnet “Jarlen”, og så vil mange nok være klar over, at det er Jarl Feyling, der er tale om. Han er bosat i Brønshøj med sin lille familie. Det blev dog ikke her, han fik sin kreds, men uanset hvad så er det en optimistisk, målrettet og måske kommende folketingspolitiker, vi mødte forleden til en lille snak.
Jarl – nu ville skæbnen, at du fik en kreds på Amager.
Men selvom du er tilfreds med det, havde du vel ikke haft noget imod, at det var i
Brønshøj, hvor du trods bor med din familie ?
– Nej sådan har jeg det ikke. Jeg er meget, meget glad for alle de medlemmer der er i min kreds i Sundbyøster. De er en uundværlig hjælp under sådan en valgkamp, som vi er i nu, og intet af det jeg laver ville være muligt uden dem.
Hvis jeg kunne “ændre skæbnen” ville jeg få Metroen til Brønshøj, sådan så jeg og alle andre i vores bydel, kunne komme hurtigere rundt i byen. Men den drøm kan jeg måske først være med til at indfri, hvis jeg kommer i Folketinget.
Det er din første valgkamp til Folketinget. Hvordan er det ?
– Det er rigtigt sjovt og lærerigt. Jeg prioriterer at få talt med så mange mennesker som muligt, og de har ofte en lang bedre forståelse for politik, end dem der “lever af” politik inde på Christiansborg. 
Hvordan politik bliver tænkt på Christiansborg, og hvordan den bliver udført her i København er ofte meget forskelligt – og det finder man ud af, jo flere mennesker, man får lov til at tale med.
Du kommer vel også ud i flere valgdebatter end nogensinde før.
Kan du mærke, du begynder at blive hærdet og fortrolig med det ?
– Jeg har nok siden folkeskolen været den lidt irriterende type, der var parat til at diskutere alting hele tiden, så jeg har følt mig hærdet i debatdisciplinen længe. 
Men nu får jeg jo lov til at repræsentere Socialdemokratiet i hver eneste debat – og dermed har jeg den store fordel, “at jeg har ret og at de andre tager fejl hver eneste gang”.
Hvor meget tror du selv på, at du får plads i det nye Folketing ?
– Det er helt afhængigt af hvor mange af 2700-Netavisen læsere, der sætter deres kryds ud fra mit navn. Intet er sikkert.
Jarl Feyling t.h. har deltaget i mange lokale aktiviteter i bydelen. Her har han netop overrakt 2700-idrætsprisen til formanden Johnny Nielsen for Husum Boldklub, som vandt prisen i 2020.
Har du overhovedet tid til familien i denne tid ?
– Nej.
Er du den traditionelle socialdemokrat, eller er du måske en lidt mere moderne en af slagsen ?
– Jeg tror bare, at jeg er en socialdemokrat. Det er vist længe siden at det har været “moderne” – men det har heldigvis været rigtigt for Danmark indtil videre.  
Hvor meget opholder du sig på Amager for tiden ?
– Meget, men jeg er også nogle gange hjemme og sove i Brønshøj, og så på arbejde på Niels Brock Handelsgymnasium på Frederiksberg.
Er det mere opslidende, end du havde forestillet dig ?
– Nej slet ikke. Det er sjovt. Jeg har været politisk aktiv siden jeg var 16 år – det er en fornøjelse for mig at føre valgkamp. Jeg tror mere, at det er alle andre end politikerne, der er trætte af valgkampen.
Hvordan stiller du dig til en bred regering hen over midten ?
– Det er jeg positiv over for, så længe den er ledet af Socialdemokratiet. Der er desværre en række meget store udfordringer foran os: inflation, Energikrise og krig i Europa – det kræver et folketing, der kan arbejde sammen om at lave brede aftaler, der ikke bliver annulleret, hvis få mandater skifter placering.
Kan man stemme på dig her fra Brønshøj, selvom du er opstillet på Amager ?
– Ja og det er man meget velkommen til.
Og hvis der skulle være læsere, der har konkrete spørgsmål til mig, eller forslag/bekymringer de gerne vil bringe tættere på Christiansborg, er de altid meget velkommen til at kontakte mig på tlf: 3120 7775 eller på mail. jarlfeyling@gmail,com.
Så læserne i 2700 kan altså sagtens støtte deres bysbarn, når krydset skal sættes på tirsdag.