Jo Dietrich markerer udgivelsen af sit nye album med en koncert i Pilegården.

I det forgangne år har den københavnske sanger Jo Dietrich gjort en gammel drøm til virkelighed: Hun har indspillet et soloalbum med sange på dansk med historier fra hverdagen midt i livet. Fredag den 24. marts kl. 20-23 er der premiere i Pilegården.

Albummet blander jazz, country, højskolesange, lidt reggae-stil med danske tekster som den røde tråd. Jo kalder selv sin stil ”gammel-ny blanding af stilarter med danske tekster fra nyere tid” – en stil som kommer til udtryk i titelsangen ”Halvvejs”, hvor hun synger at ”alt er kendt og er fremmed alligevel”.

Albummet er Jos fortælling om sin oplevelse af at være midt i livet, hvor hun har fundet en ny ro og følelse af hvem hun er, og hvad hun vil bruge resten af sit liv på. Hun føler, at der er opstået en spøjs fornemmelse af, at ”alt er kendt og fremmed alligevel”, og at man den ene dag er lost og den næste dag er tilbage på sporet. Hun sammenligner det med sine teenagerbørns skiftende “moodsvings”, som man ikke skal høre efter, men gå efter den indre stemme, der sætter retningen for ens liv.

På albummet tager hun fat i temaer som livets gang og dets forskellige faser, at være forældre, det moderne samfund, spiritualitet, parforhold og venskab. Det er indspillet i Jos eget studie i Brønshøj med hjælp fra gamle og nye venner, samt Jos mand, Nigel Tilbury, som er lydtekniker og også er trommeslager i bandet.

– Det har været en livsbekræftende og berigende, og også svær proces, forklarer hun og fortsætter: – nu glæder jeg mig til at tage næste skridt sammen med bandet og dele musikken med publikum.

Jo Dietrich Band:

  • Jo Dietrich (vokal)
  • Nanamarie Reimer (kor)
  • Nigel Tilbury (trommer)
  • Torben Ibsgaard (guitar og keys)
  • Svend P (trompet og keys)
  • Tonni Andresen (bas)

Der er begrænset antal pladser, så hvis man vil være sikker på en plads, kan man hente en gratis billet her