ANNONCE: Sensommerhøjskole i Brønshøj Sognehus

Lørdag den 7. – søndag den 8. september er der sensommerhøjskole i Brønshøj Sognehus. Temaet er Den lille forskel – om de to køn.

Hvor stor forskel er der egentlig på kønnene? Hvor meget er biologi, og hvor meget er bare dårlige vaner? Er det hjerne eller hjerte? Hvorfor er der så få kvinder på direktionsgangene og så mange mænd på hjemløseherbergerne?

Er skolen i virkeligheden skabt til piger, mens drengene bliver tabt? Er køn noget, vi castes til at være ved fra barnsben af at høre, hvad en »rigtig« dreng er, og hvor køn søster er i sin nye kjole? Og hvad så med dem, der ikke passer ind?

Mød forfatter og dr.phil. Birgitte Possing, forfatter Sanne Søndergaard (billedet), lektor på SDU Thomas Wiben Jensen, mandeforsker Svend Aage Madsen og sognepræst Peter Nejsum.

Prisen er kr. 250,- inklusive fortæring.

Tilmelding skal ske via dette link.

Programmet

Lørdag den 7. september
Kl. 9.00
Morgensamling og introduktion ved sognepræst Peter Nejsum

Kl. 10.00
Argumenter imod kvinder ved forfatter, dr.phil. Birgitte Possing
I kampen for ligestilling er kvinder blevet mødt med talrige argumenter om, hvorfor de ikke egner sig til det, mænd normalt gør – og bliver det den dag i dag. Hvad der er der på spil – og hvordan kommer vi videre?


Kl. 12.30
Frokost


Kl. 13.30 

Naturlighed eller tilfældighed? Køn mellem biologi og social konstruktion ved Thomas Wiben Jensen, lektor på SDU
Er biologien en skæbne der ligger fast, eller er den snarere et mønster af forskellige muligheder? I flere år har der været en tendens til at forklare kønsforskelle ud fra en evolutionær fortælling om, at kønsforskelle er indlejrede i vores hjerner og dermed uforanderlige, men denne fortælling bliver nu udfordret af ideer om, at køn er en flydende størrelse – at det er noget man gør, fremfor noget man er.


Kl. 16.00  

Kaffepause i præstegården

Kl. 16.30
Filmforevisning: The Crying Game, instr. Neil Jordan

Kl. 19.00        
Festmiddag

 

Søndag den 8. september
Kl. 10.00  
Morgensamling ved sognepræst Peter Nejsum

Kl. 10.30
Menneskebiblioteket: Mød en transkønnet
I »Menneskebiblioteket« kan man låne »bøger« af kød og blod. Vi har lånt en med titlen »Transkønnet«, som man kan slå op i og stille spørgsmål til.

Kl. 11.15
Kaffepause


11.30

Hvorfor er det mænd der går i hundene? ved chefpsykolog og mandeforsker Svend Aage Madsen
Det er mænd, der fylder op på direktionsgangene og i bestyrelseslokalerne, men det er også mænd der blive hjemløse og fylder op på herbergerne. Hvorfor er det sådan? Hvilke særlige udfordringer har mænd, der gør at risikoen for at gå i hundene meget større?

Kl. 13.30    
Frokost

Kl. 14.30
Med mit køn på slæb ved forfatter og foredragsholder Sanne Søndergaard
Vi bilder os ind, at vi har ligestilling, og er blinde for, hvor meget køn i virkeligheden betyder for, hvordan vi bedømmer andre. Fra vi er børn castes vi nemlig til at være »rigtige drenge« eller »rigtige piger«, og hvem vil falde udenfor?

Kl. 17.00
Afslutningsgudstjeneste i Brønshøj Kirke