Blichers digte til toner af klezmer og jazz

Vi kender alle Blichers ”Det er hvidt herude”, som er med i digtsamlingen ”Trækfuglene”. Blicher brugte fuglelivet som spejl på menneskelivets grundvilkår og som et billede på det omgivende samfund.
Lørdag den 28. april kl. 20 kan man i Bellahøj Kirke, høre nogle af disse og nyere fugledigte skrevet af bl.a. Jørgen Leth. Digtene bliver ved naturkoncerten tilsat klezmer og jazz fremført af Nis Bank-Mikkelsen(oplæsning), Jens Schou(klarinet) og Anders Singh Vesterdahl (harmonika).
Det er egentlig jødernes musik. En musik, hvis grundtone er fuld af melodiøsitet og livsglæde, men også rummer smerten fra det evigt fordrevne og fortumlede folks skæbne.

Klezmer er i dag, som den verdensmusik den er, et fælles anliggende, og ejes af enhver der elsker den. Helt parallelt til jazzen, med hvem den på mange måder både deler skæbne og bogstavet Z med, og derfor ofte fusionerer med”.

Før koncerten er der gudstjeneste ved sognepræst Asser Skude kl. 17.00 og derefter middag til 60 kr. Der er fri entré til koncerten.