Brønshøj Kirkes nye præst indsættes påskedag den 1. april

Brønshøj Kirkes nye sogne- & hospitalspræst Iben Palle Hansen indsættes Påskedag den 1. april ved højmessen kl. 10.

             Iben Palle Hansen – Brønshøj Kirkes nye præst

Iben tiltræder en delt stilling med 60 % i Brønshøj Sogn og 40 % på Bispebjerg Hospital, og selv siger hun:

–  Det er en drøm af et embede, jeg nu tiltræder ! Som sogne- & hospitalspræst får jeg muligheden for at kunne være tilstede i hele den menneskelige livscyklus med kristendommens store fortælling som centrum; som præst og sjælesørger i en levende sognekirke og ved et hospital i udvikling.

Jeg kommer fra en stilling som fængselspræst ved Vestre Fængsel og har derudover virket som hjælpepræst i Simeon-Sankt Johannes sogn på indre Nørrebro, hvor jeg bor til daglig.

Jeg er forholdsvis nyuddannet teolog, men har et liv fuld af musik med mig, da jeg oprindeligt er uddannet sanger fra Musikkonservatoriet i København, inden jeg fandt ud af, at jeg i virkeligheden skulle være præst.

For mig har kristendommen en ubetinget myndighed i alle facetter af menneskelivet, hvad enten vi befinder os midt i kærlighed eller krise – og forpligtelsen til at være der for min næste og at svare had med kærlighed, intolerance med rummelighed og fravær med nærvær står dagligt lysende for mig, som et kristent svar på tiltale.

Brønshøj Kirke er et ganske særligt sted – her er en åbenhed, generøsitet og konstant nysgerrighed efter at skabe en relevant og nutidig kirke og jeg er meget taknemmelig for at få lov til at være en del af dette kærlige arbejde sammen med et engageret menighedsråd og dygtige kollegaer, både i kirken og på hospitalet.

 

Brønshøj Kirke glæder sig til at byde Iben Palle Hansen velkommen og glæder sig til samarbejdet. Man håber, at sognet vil være med til at byde hende velkommen ved indsættelsen Påskedag. Efter højmessen vil der være en lille reception i Sognecentret på Præstegårds Allé.