Foredrag: En miljøhelgen til inspiration i dag

Frans af Assisi (1182-1226) er i dag en miljøhelgen, også langt uden for de romersk-katolske kredse, som anerkender helgener. Der er mange som finder inspiration og glæde i Frans, og det må glæde ham i hans himmel. Glæde og fred var nemlig ofte omdrejningspunktet i hans simple prædikener. Ligesom fattigdomsidealet var.
 
Frans er en stor inspiration til at opdage den materielle rigdoms forbandelser. Skal man finde et positivt alternativ til den markedsgørelse og det materielle amokløb, som nedbryder klodens bæredygtighed med stigende hastighed, er Frans af Assisi et af de gode steder at lede.
 
Onsdag den 11. september kl. 19.00 indbyder Bellahøj kirke til en aften om Frans af Assisi, hvor sognepræst Peter Møller Jensen vil fortælle om den lysende skikkelse fra middelalderen, der den dag i dag stadig kan inspirere til at leve i harmoni med naturen og pege hen på menneskets forbundethed med alle Guds skabninger. Aftenen er et led i markeringen af Bellahøj kirkes nye grønne profil og af den periode i kirkens kalender, der kaldes skabelsestiden.
 
Der er gratis adgang, og vin/øl/vand kan købes til beskedne priser.