Julevandring og juletræstænding i Bellahøj Kirke

 
I Bellahøj kirke tager de det med at gå julen i møde helt bogstaveligt. På lørdag den 1. december, der indleder julemåneden og er optakten til adventstiden, arrangerer kirkens pilgrimsgruppe en vandring gennem Gribskov fra Mårum kirke til Esrum Kloster (ca. 11 km.). Man kan vælge at møde op ved Bellahøj kirke kl. 7.45 og følges ad med bus og tog (husk rejsekortet eller periodekortet!) til Nordsjælland, men der er også mulighed for at køre i egen bil direkte til Mårum kirke, hvor vandringen begynder kl. 9.30.
Efter vandringen gennem skoven er det sat tid af til at opleve det hyggelige julemarked på Esrum Kloster med masser af delikatesser, lokale lækkerier og håndplukkede julespecialiteter fra ind- og udland, der breder sig i og udenfor klostret.
Hjemturen fører deltagerne tilbage til Bellahøj kirke i tide til den traditionelle juletræstænding, der markerer det nye kirkeårs begyndelse og starten på årets hyggeligste tid i kirken.
Det er kl. 16.00 at både vandrere og alle andre mødes foran kirken, hvor Finney’s Jazzmen spiller op til julens sange og salmer. Når julens toner er klinget ud og træet står smukt og lyser i mørket, bydes der på gratis gløgg og julesmåkager – og så er december måned ellers skudt godt i gang i Bellahøj kirke!