Klimavenlig bænk inviterer til fællesskab

Bellahøj Kirke meddeler:
Det grønne udvalg har fokus på at Bellahøj Kirkes udearealer bliver lidt grønnere, bæredygtige og inviterer til at man har lyst til at tage en pause ved kirken. Det nyeste tiltag er plantekasser med en bænk mellem sig. 
Plantekasserne skal forsyne kirken med krydderurter som salvie og rosmarin til nogle af de mange måltider, kirken serverer. Udvalget har også plantet lavendler. De kan så høstes senere på året og syes ind i duftposer, vi kan sælge på vores høstmarked. På den måde kan kirken samle lidt ind til områder i verden, som er mere udfordret af klimaforandringerne end vi er.  
Bænken kan bruges til at sidde på og få en lille pause, nyde planterne og måske få sig en snak med en anden, der kommer forbi.
Vi vil også gerne invitere til fællesskab omkring det at passe på planterne. Så vi er ved at oprette et lille vande-laug, fortæller Hanna Smidt fra det grønne udvalg og fortsætter: – Hvis vi får gode erfaringer med dette lille projekt, kan det jo være at nye ideer opstår for kirkens amdre udearealer. Vores arealer er allerede Vilde med Vilje og understøtter dermed den lokale biodiversitet – mangfoldighed af blomster og insekter. Vi sprøjter ikke og luer kun nænsomt.
 
Forskønnelse af udearealer
Der ligger tanker om bæredygtighed og biodiversitet bag ideen om plantekasserne. De samme tanker som ligger bag, at Bellahøj Kirke er Grøn Kirke. Bellahøj Kirke vil gerne passe godt på jorden, være ansvarlige forvaltere af det kirken har. Kirken har jo ikke så store udearealer, men dem de har, vil kirken gerne bruge bæredygtigt. 
Og så vil kirken også gerne være med til at forskønne området og invitere til fællesskab omkring det. Lige nu er der et stort fliseareal foran kirken. Plantekasserne er med til at bryde det lidt. Selvom plantekassen selvfølgelig ikke batter enormt, så er det en måde at bruge arealet til at aftage regnvand, have blomster groende, som tiltrækker sommerfugle og andre insekter.