Mads Brüggers nye dokumentar i Bellahøj kirke i morgen aften

Denne måneds filmaften i Bellahøj kirke er i morgen torsdag den 14. november kl. 19.00, og for en gangs skyld er der en dokumentarfilm på programmet. Det er filmen ”Cold Case Hammarskjöld” fra 2019 af danske Mads Brügger, der også selv er den centrale figur i filmen.
Han er kendt fra sit årelange samarbejde med Mikael Bertelsen, først på Danmarks Radio og i de senere år på den nu lukkede Radio24syv. Indimellem sit TV- og radioarbejde har Mads Brügger stået bag dokumentarfilmene ”Det Røde Kapel” og ”Ambassadøren” samt den danske komedie ”Sankt Bernhard Syndikatet”. På torsdag er det hans nyeste film, ”Cold Case Hammarskjöld”, der kan opleves i Bellahøj kirke.
   FNs generalsekretær Dag Hammarskjöld døde i 1961 ved en mystisk flyulykke i Ndola i Nordrhodesia (det nuværende Zambia). Omstændighederne omkring ulykken er fortsat uklare, og med hovedet rumsterende af konspirationsteorier begiver Mads Brügger og amatørforskeren Göran Björkdahl sig ud for at finde sandheden om ulykken.
   ”Cold Case Hammarskjöld” gemmer på flere kontroversielle og chokerende afsløringer, som allerede har trukket overskrifter rundt om i verden. Filmen blev bragende flot modtaget af anmelderne ved premieren i foråret, har været vist i biografer og på festivaler i mere end 50 lande, og den er lige nu blandt de tre nominerede film til den fornemme LUX-pris, der uddeles senere i denne måned og er Europa-parlamentets prestigefyldte hædersbevisning til årets bedste europæiske film – i øvrigt som den første danske film nogensinde.
   Efter filmen er der som altid linet op til en spændende snak om oplevelsen, og kirken byder på udvalgte snacks og et godt glas vin, øl eller vand. Der er gratis adgang.