Sidste koncert i Kapernaumskirkens orgeltrilogi

Søndag den 1. marts kl. 15 spiller domorganist Vibeke Vanggaard, Maribo Domkirke, den sidste koncert i Kapernaumskirkens orgeltrilogi, Frederikssundsvej 45 ..

Vibeke Vanggaard er meget inspireret af sin første lærer, organist Erling Bjerno, som døde i efteråret 2019. Han var organist ved Ansgar Kirke i Aalborg i en årrække, og meget influeret af den moderne franske symfoniske stil, hvor især en komponist som Messiaen var en betydelig inspirationskilde, med al han fuglesang og gregorianske temaer.

Dertil spiller Vibeke Vanggaard et Præludium i a-mol af den dansk-tyske organist og komponist Dietrich Buxtehude, Carillon de Westminster, af den franske modernist Louis Vierne, skrevet over klokkerne i Westminster Abbey, samt Mozarts skønne Andante i F-dur, oprindelig skrevet for mekanisk orgel, og i 1790 bestilt af Joseph Deym Müller, som var indehaver at et musik mekanisk museum i Wien.

Vibeke Vanggaard blev ansat som domorganist i Maribo Domkirke i 2017, uddannet på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium med debut fra solistklassen i 2000 med koncert i Vor Frelsers Kirke. Ud over at have frekventeret nogle af Europas fineste lærere, som fx Andrea Marcon, Italien og Susan Landale, Paris, giver hun koncerter overalt i ind- og udland og har dertil en særlig interesse for nyskreven musik, som hun har uropført ved flere lejligheder.

Kirken har just gennemgået en renovering, så der skulle være lidt til øjet, mens musikken spiller.

Koncerterne varer ca. 45 min., der er gratis adgang, og bagefter en forfriskning.