Kraftfuld, alsidig og spirituel bluesvokal i Kulturhuset Pilegården.

Onsdag den 29. september kl. 20 kan man opleve en kraftfuld, alsidig og spirituel bluesvokal i Kulturhuset Pilegården.

Fotograf: André Havergo , www.festival-fotograf.de

 

Få bluesmusikere synger med autenticitet og nerve som Big Daddy Wilson. Han voksede op i North Carolina, hvor han lærte at synge i den lokale kirke. I dag er han i 50’erne og hvilken bluesvokal han råder over. Hans fløjlsbløde stemme henter inspiration i soulmusikken og han bliver ofte sammenlignet med et af sine egne forbilleder, Eric Bibbs, både hvad angår udtryk, tonefald og måden at fortolke sange på. Big Daddy Wilson spiller i øvrigt selv trommer og perkussion samtidig med, at han synger. I dag er hans  musik for længst blevet en eksportvare, og han har turneret i noget nær hele verden i løbet af de sidste 20 år.

Big Daddy Wilson lod sig indrullere i den amerikanske hær og blev udstationeret til Tyskland tilbage i 1979. Her endte han med at bosætte sig efter værnepligten og i stedet lade sig indrullere i blues- og roots musikkens tjeneste. I dag har han et væld af udgivelser bag sig og adskillige priser i rygsækken. Han er lige nu albumaktuel med ”Hard Time Blues” der udkom 10. september.

Han går på scenen med et sammenspillet hold af musikere, der spiller med et urværks præcision og også imponerer med deres korarbejde. Stilen er knap så rå og upoleret, som mange af hans blueskollegaer. Der er et raffinement i formsproget, men samtidig er bluesrødderne intakte til den fortrinsvis akustiske koncert, der både byder på roots, soul, funk, gospel og blues.

Billetter til 160 kr. fås på pilegaarden.kk.dk. Koncerten er arrangeret af Music House Brønshøj med støtte fra Brønshøj-Husum Lokaludvalg.

netavisen 20. september kl. 10.30