Længe leve vores lokale handelsforening

Dygtige, ihærdige og lokalpatriotiske formænd og bestyrelser for – HBH Handels og Erhvervsforeningen i Brønshøj-Husum-Tingbjerg– har gennem tiden gjort en kæmpe indsats for det lokale handelsliv. Både i de blomstrende perioder men også i de lidt magre. Og sidstnævnte periode er vi i lige nu – og har været det et godt stykke tid.

          Det velkendte HBH logo lever videre !

HBH er trods de hårde tider på vej mod de 80 år, men ballet kunne rent faktisk have været forbi tidligere i år. I 2022 fik foreningen ny formand, men efter bare 5-6 måneder smed han håndklædet i ringen og indkaldte til en ekstra ordinær generalforsamling med et punkt for øje – en afstemning om foreningens fortsatte eksistens.

Netavisens redaktør har været med siden 1978 og fulgt det lokale liv på tætteste hold. Og selvfølgelig også HBH. Men aldrig før har vi oplevet, at en formand gav op så hurtigt. Det kunne have betydet en lukning efter godt 75 år, hvis ikke et klart flertal på den ekstra ordinære generalforsamling  bestemte, at foreningen for enhver pris skulle fortsætte. Der var ingen slinger i valsen, og man nedsatte derfor et midlertidigt forretningsudvalg indtil næste generalforsamling. I det var blandt andet to tidligere formænd, Ulla Bille Christensen, KC Møbler og Ilja Maria Søndergaard, Linde Apoteket, som i deres respektive perioder som formænd havde gjort det aldeles fremragende.

Utrættelige Ulla Bille Christensen er atter formand for vor lokale handelsforening HBH

Og trods den uventede turbulens kunne HBH så forleden afholde ordinær generalforsamling, hvor Ulla Bille Christensen endnu engang blev valgt som formand. Siden hun stoppede på den post i sin tid, har hun bag kulissen ihærdigt arbejdet for foreningen blandt andet ved at passe foreningens hjemmeside på facebook. At hun nu igen sætter sig i spidsen for HBH fortjener et kæmpe klap på skulderen.

Valg af formand. På valg for 2 år: (ulige årstal)
– Ulla Bille Christensen / KC Møbler 
Valg af 2 bestyrelsesmedlemmer (ulige årstal)
– Michael Mosbak / Din Tøjmand Mik M. 
– Tahira Asharaf / Body & Fashion 

2 bestyrelsesmedlemmer på valg for 1 år (lige årstal, derfor kun for 1 år):
– Klaus Juhl / Husum Glarmester 
– Ledig plads – ingen valgt
2 suppleanter på valg for 1 år:
– Marina Reuter / Realmæglerne
– Ledig plads – ingen valgt

Revisor vælges for 1 år:
– Hanne Hermansen / Ørelægens Hørehjælp 
– Joan Berggreen / Berggreen VVS 
– Revisorsuppleant vælges for 1 år:
– Ledig plads – ingen valgt

Vi har nogle fantastiske damer i bydelen. For ser man på sammensætningen af posterne i handelsforeningen, så er de fleste pladser besat af “det svage køn” – (hvem fandt dog på den latterlige betegnelse i sin tid) ?

Så livet går videre – HBH består – og vi kan blot opfordre nye firmaer og butikker til at melde sig ind og bakke op om det lokale handelsliv.