Lokalhistorisk billedaften: Kom og hør om Bellahøj

Få hele historien om landstedet, dyrskuerne, friluftsteateret og højhusene. Det sker onsdag aften den 31. januar kl. 19-21 i Pilegårdens café.

På Københavns højeste bakke ligger 28 højhuse. Uanset om man befinder sig på toppen af Rundetårn, Christiansborg eller Rådhustårnet, rejser de sig i udkanten af byen som det første højhusbyggeri i Danmark.

Der har de stået siden de stod færdigbygget i 1956 som “Danmarks første skyskrabere”.

Byggeriet af Bellahøjhusene var  stærkt inspireret af funktionalismens og modernismens strømninger, heriblandt den fransk-schweiziske arkitekt Le Corbusier, hvis arkitektur var præget af enkelthed og funktionalitet.

Le Corbusier havde allerede i 1920’erne været inde på, hvordan man ved at bygge højt i byerne ville frigøre en masse plads, der kunne skabe luft og natur omkring boligerne.

Men Bellahøj er meget andet. Det er også historien om landstedet, dyrskuerne, Bellahøj Friluftsscene, der står nyrenoveret i dag. Den historie bliver der sat ord, filmklip og billeder på denne aften af Lokalhistorisk Selskab for Brønshøj-Husum og Utterslev.

Oplægsholder er Helge Baun Sørensen, som er næstformand for Lokalhistorisk Selskab for Brønshøj, Husum og Utterslev. Han er desuden radiovært på DR, musikspeaker, sanger og cand. mag i musik og dansk. Helge er vokset op i Brønshøj og er forfatteren bag Brønshøjbogen og Husumbogen.

Alle er velkomne. Gratis adgang – ingen billetter.