Masser af Brønshøj islæt på Folketeateret i denne uge

I denne uge har Folketeateret premiere på en forestilling, som har masser af Brønshøj islæt i sig. “Noget om antihelte” hedder den, og udover at Brønshøj bliver nævnt i forestillingen  er to af de medvirkende faktisk også fra bydelen. 

Der er både alvor og humor i forestillingen, og hver af de tre skuespillere har skrevet et par personlige sange om deres erfaringer fra livet som mand 

Netavisen fik en lille snak med de to lokale skuespillere, hvor af den ene tidligere har boet i Brønshøj, mens den anden er bosat her nu.

For omkring 19-20 år siden besøgte netavisens redaktør den unge skuespiller Jens Andersen i hans lille, hyggelige hus i Birkevang. Dengang var han mere kendt som “Polle fra Snave”, der på det tidspunkt var det helt store hit. Jens var hundrede procent opsat på at gøre skuespillet til sin levevej, og det må man så sige, han har haft held med. Man har både kunne opleve ham som revyskuespiller – blandt andet i Sønderborg Revyen – samt som karakterskuespiller. Og i næste uge står han på scenen i Folketeateret i stykket “Noget om antihelte”, hvor han spiller sammen med en anden lokal skuespiller Thomas Guldberg Madsen.

Det er et specielt stykke, hvor der foregår en masse ting

Jens var så småt under flytning fra Birkevang dengang for 19-20 år siden. Han søgte sydpå til Vordingborg, hvor han har boet siden på et lille landsted. Det har han og hans familie været glade for, men der er planer om at finde en ny bopæl, måske i lidt mindre omfang, og så gerne have en lille lejlighed gerne i Brønshøj. Det arbejdes der på. Vi vender senere tilbage til Jens Andersen her i netavisen.

Thomas Guldberg Madsen har boet i Brønshøj siden 2004 og elsker bydelen. Han løber tit omkring mosen og ynder også at tage racercyklen og køre en tur ud i det fri. Fodboldmæssigt er han naturligvis glad for Brønshøj, selvom han også følger AB, som han tidligere har spillet for. I forbindelse med BB’s 100 års jubilæum købte han en af de “originale” til formålet fremstillede Brønshøj-trøjer. Oprindeligt er han fra Jylland, men er faldet godt til her. Thomas er uddannet skuespiller fra Århus, og det er hans et og alt. Ind i mellem opgaverne har han påtaget sig forskellige jobs, som alle har givet ham erfaringer, han kan bruge på scenen. Sammen med Jens Andersen og Sune Skuldbøl Vraa kan han opleves på Folketeateret i næste uge. For øvrigt er de tre skuespillere privat super gode venner. Det fornemmer man i forestillingen.

Lidt om handlingen

TANKEVÆKKENDE, MUSIKALSK OG RØRENDE FORESTILLING OM MANDENS IDENTITET I 2020’ERNE

Den patriarkalske fest er forbi. Væk er de gamle forbilleder, man kunne spejle sig i – og hvad er man så? Hvad er den perfekte mand anno 2022? Hvad er maskulinitet? Kan man være en god og lyttende kammerat – og samtidig forføreren og elskeren? Kan man være både far, ven, autoritet og supermand? Tre mænd midt i livet vil være verdens nye helte. De vil kunne klare kæresten, teenagedatteren, ekskonen og fodboldgutterne på samme tid. Være mænd nok til det hele og mere til.

Vil man høre lidt om livet som mand anno 2022, så er her tre forskellige versioner. Kedeligt er det ikke.

Manuskript: Jens Andersen, Thomas Guldberg Madsen, Sune Skuldbøl Vraa, Moqi Simon Trolin, Kim Fast Jensen

Instruktion: Moqi Simon Trolin

Scenografi: Kim Fast Jensen

Medvirkende: Jens Andersen, Thomas Guldberg Madsen, Sune Skuldbøl Vraa

Her er tale om et gæstespil fra Limfjordsteateret, og meningen er, at forestillingen skal på landsdækkende turné senere.

Foto: Limfjordsteateret