Med netavisens Hasse i byen !

  tekst og foto: Hasse Ferrold

Nordisk Film Production står bag Hella Joofs stjernespækkede filmatisering af bestselleren og modtageren af De Gyldne Laurbær METER I SEKUNDET. Stine Pilgaards prisbelønnede roman blev en sensation, da den udkom i maj 2020 og har til dato solgt over 150.000 eksemplarer.

METER I SEKUNDET er en hjertevarm film om at falde til i de korte sætningers land – og om at falde til i sig selv. En moderne komedie om de tilhørsforhold og det fællesskab, man måske ser tydeligst, når man står udenfor og gerne vil ind.

METER I SEKUNDET har dansk biografpremiere den 2. februar 2023.

Handlingen
MARIEs liv bliver vendt op og ned, da hun – lettere modvilligt – tager fra København til Velling i Vestjylland, fordi hendes livs kærlighed, RASMUS, har fået job som lærer på en højskole. Mens Rasmus hurtigt suges ind i højskolelivet, er mødet med Velling et kulturchok for Marie, der med sine malplacerede tirader gang på gang oplever, at hun ikke hører til blandt de lokale. Langsomt begynder hun dog at lytte mere, end hun taler, og lærer, at Velling måske alligevel er et sted for hende – og at hun selv har noget at tilbyde det lille samfund med den brevkasse, hun skriver. METER I SEKUNDET er en film om at falde til i de korte sætningers land – og om at falde til i sig selv.