Menighedsplejen i Brønshøj Sogn fejrede 120 års jubilæum

I tirsdags den 5. april holdt Brønshøj Sogns Menighedspleje Årsmøde – og samtidig kunne foreningen fejre sit 120 års jubilæum.

Både Menighedsrådet ved Kristine Bach Knudsen og Menighedsplejen ved formand Kirsten Andersen deltog for at ønske til lykke og ønske Menighedsplejen alt godt fremover.

Kort om Menighedsplejens historie

I 1902 var Brønshøj sogn blandt de 19 menigheder, der stiftede ’De Samvirkende Menighedsplejer’ for at arbejde fælles for fattige, syge, ældre og udsatte børnefamilier. Arbejdet blev båret af en stor frivillig indsats i sognene og stor privat givervilje.

Menighedsplejen i Brønshøj Sogn havde til formål at ”øve et kristeligt Barmhjertighedsarbejde blandt Sognets syge og nødlidende.” Det skete bl.a. gennem besøgstjeneste, ældremøder og udflugter, ligesom Menighedsplejen gennem årene (i samarbejde med Brønshøj Kirkes menighedsråd) også har oprettet plejehjem (bl.a. det nu nedlagte ’Lillehjemmet’) og børnehaver i Brønshøj. Børnehuset ’Gemmet’, som eksisterer endnu, er en af de gamle menighedsbørnehaver.

I dag koncentrerer arbejdet sig om at arrangere eftermiddagsmøder og udflugter samt uddeling af julehjælp til værdigt trængende.