Netavisens redaktør bliver 75 år !

Onsdag den 22. juni fylder netavisens redaktør og udgiver 75 år. Gennem de seneste godt 40 år har han skrevet om livet i Brønshøj-Husum, som står hans hjerte meget nært. Den der mindst kan forstå både alderen på 75 og de godt 40 år som skribent i Brønshøj-Husum er fødselaren selv, og han fortæller her lidt anekdoter fra tiden, der er gået.

75 år – det er sgu mærkeligt – men heldigvis er jeg still going strong. Her på besøg i Nyhavn en sommerdag.

– Jeg må ærligt indrømme, at tallene på min dåbsattest virker uvirkelige. Trekvart århundrede – så er man jo faktisk en gammel mand. På papiret altså. Og sådan føler jeg mig bestemt ikke. Jeg har stadig meget i posen, som jeg gerne vil, og takket være 2700-netavisen som jeg startede i 2013, så har jeg helt føling med, hvad der foregår i vores bydele.

Egentlig var jeg jo Vanløse-mand med bopæl på Havdrupvej (mellem Slotsherrensvej og Jyllingevej), men fra det øjeblik jeg tiltrådte jobbet som redaktør på det daværende Husum Bladet i 1978, så var der mange ting, der ændrede sig. Ikke mindst da en delegation fra Brønshøj Boldklub med formanden Henrik Jespersen og Benny Lohse i spidsen pludselig stod på redaktionen og spurgte, om jeg ville være konferencier ved klubbens 60 års fødselsdag. Det var et øjeblik, jeg aldrig glemmer, for som Vanløse mand var BB jo store arvefjender. Men jeg sagde ja til udfordringen, og den aften må jeg indrømme, at jeg tabte mit hjerte til BB. Noget fuldstændig vildt og som jeg ikke troede umuligt.

Men tingene udviklede sig, og nytårsdag i 1980 skrev jeg kontrakt som manager for BB. Dengang lå klubben i 3. division, men på kun et par år, havde vi fået de sortgule op i landets bedste række, som dengang hed 1. division. De år var fantastiske, og jeg er glad for, at jeg fik lov til både at være en del af det – og så opleve succesen.

I de mange år har jeg prøvet lidt af hvert. Blandt andet at bokse opvisningskamp mod selveste Tom Bogs ved byfesten i 1981. Det foregik på Mobil anlægget på hjørnet af Frederikssundsvej og Mørkhøjvej under overværelse af omkring 12-1500 tilskuere.

Jeg slap gennem de tre omgange med en flækket overlæbe, men ellers tog den gamle mester pænt hensyn til mig. Og oven i det har jeg været involveret i utallige forskellige ting. Alt sammen med stor glæde og entusiasme. Medlem af Lokalrådet, medarrangør af adskillige talentkonkurrencer i Medborgerhuset, medstarter af Bellahøj Kræmmermarked, involveret i flere byfester og meget, meget mere.

I 1982 fusionerede aviserne, så det blev til Brønshøj-Husum Avis med redaktion på Islevhusvej. Der hvor den kinesiske restaurant nu ligger. Dermed var jeg tilbage, hvor det hele begyndte. I 1962 startede jeg jo på avisen med at skrive om musik, og det er så 60 år siden !!

I forbindelse med et arrangement på Bellahøj Skole havde jeg fornøjelsen at få en snak med Kronprinsen

I 1995 købte jeg den gamle avis, og den havde jeg til 2008, hvor jeg modtog et godt tilbud på et salg, og som jeg slog til. Fra 2008 og fem år frem, fortsatte jeg som ansvarshavende redaktør. I 2013 skiltes vore veje, og jeg startede 2700-netavisen, som eksisterer i bedste velgående i dag. Noget af det klogeste jeg har gjort nogensinde. Jeg kunne jo ikke bare pludselig sige farvel til Brønshøj-Husum og afslutte det kapitel. Så jo – jeg er fortsat på banen, og jeg nyder det.

Blandt de flere hundrede gratulanter i anledning af overtagelsen var bl.a. Ib Mossin og frue

To gange om ugen spiller jeg fodbold i henholdsvis ECV-hallen i Husum samt i Grøndal MultiCenter, så formen fejler bestemt ikke noget. Det blev også til omkring 125 kampe for Brønshøjs veteranhold, og tre københavnske mesterskaber.

  Det kunne godt gå hårdt til i veterankampene. Her fik jeg et flækket øjenbryn.

Jeg debuterede som næsten 60-årig og spillede sammen med flere af de divisionsspillere, jeg tidligere havde skrevet kontrakt med. En stor oplevelse. Det var det også, da jeg i 2013 så denne transparent til en divisionskamp på Tingbjerg Ground. Jeg var netop stoppet på Brønshøj-Husum Avis, og så troede de dejlige BB-fans, at løbet var kørt. Men umiddelbart efter startede jeg så netavisen !

    

Der bliver ikke nogen reception eller lignende. Vi lader det passere i stilhed. Men jeg vil da gerne her sige tak for alle de skønne år, jeg har haft i vores skønne 2700 ! Og lad mig så tilføje, at jeg kunne have skrevet flere lange sider om de oplevelser, jeg har haft gennem de mange år. Men vi lader det blive ved det her, slutter netavisens “gamle” redaktør.

JA