Nye blikke på hverdagens genstande i Brønshøj Vandtårn

Torsdag den 30. juni kl. 15-20 åbner udstillingen ”Recreational Activities” af kunstneren Pernille Pedersen. Udstillingen kan ses frem til den 3. juli.

I udstillingen undersøger kunstneren Pernille Pedersen forskellige hverdagsgenstande. Det kan være cowboybukser, fastfood, en scooter, eller en tabuiseret genstand som et sexlegetøj. Hun undersøger tingenes tiltænkte funktioner og skaber nye fortællinger med dem. Det kan være fortællinger, som tilfører dem humor, aftabuiserer dem og gør dem tilgængelige på nye måder. Udstillingen omfatter både videoværker og projektioner med lyd, ligesom der er udstillede hverdagsting forvandlet til skulpturer.

Med referencer til alt lige fra fantasy-serien Twilight til erobringer på datingscenen kan man opleve trofæer og videoværker med overraskende twists, ligesom der er plads til forstadsfræs og familie-pizzaer med salat og dressing i udstillingen. Almindelige genstande som siger en del om vores hverdagsliv, vores vaner og vores måde at omgive om med ting på, som vi tillægger forskellige betydninger.

Pernille Pedersen er uddannet på Gerrit Rietveld Academie i Amsterdam og er i øjeblikket kandidatstuderende på Det Fynske Kunstakademi i Odense.

Der fernisering på udstillingen torsdag den 30. juni kl. 15-20 og udstillingen kan herefter ses gratis frem til 3. juli kl. 15-20.